11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tomkić: Nikada nijesam tražio raskid ugovora, davali su mi neadekvatne lokacije

Društvo

Comments 0

Tomkić: Nikada nijesam tražio raskid ugovora, davali su mi neadekvatne lokacije

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber
Reagovao na odgovore Opštine Berane

Beranac Igor Tomkić reagovao je na odgovore Opštine Berane, iz koje je poručeno da je lokacija na kojoj je ranije bila radnja  Tomkića u njihovom vlasništvu, te da Tomkić nije po isteku ugovora o zakupu iskazao interesovanje da ga produži.

"Lokacija na kojoj smo mi radili 15 godina nije bila ucrtana, jer kad smo pravili ugovor sami oni iz Opštine su se čudili kako je bilo ko mogao tu da radi a nigdje nije zavedeno u Opštini, mi smo uredno platili zakup i čak morali da priložimo skice i sve ostalo za ugovor. Nikada nijesam od njih tražio raskid ugovora, nego samo trenutno da obustavimo produženje ugovora zbog situacije koja se komplikovala.

Tih dana Opština nije ponudila pomoć, a kada sam kod gradonačelnika tražio da napravim radnju od tvrdog materijala i proširim je par kvadrata odgovor je bio da je za to nadležan neki drugi resor i da ne zna da li to može da se ostvari. 

Pomenuo sam gradonačelniku Dragoslavu Šćekiću da se gradonačelnik Podgorice ponudio da obnove našu radnju u svakom smislu, ali se on iznenadio zbog čega njega niko nije kontaktirao u vezi sa tim i da bi on trebalo da se pita.

Nakon svega toga pokušavao sam da stupim u kontakt sa Šćekićem, ali je on uvijek uz obrazloženje da ima previše obaveza izbjegavao susret", tvrdi Tomkić u reagovanju koje je dostavio Anteni M. 

Kako dalje objašnjava, nedugo zatim vidio je da na toj lokaciji radi neko drugi:

"Otišao sam do Opštine da pitam zbog čega me bar usmeno nijesu kontaktirali i pitali da li želim da nastavim sa ugovorom.

Rekli su da nijesu mogli oni mene da čekaju. I pored toga ja sam ih pitao za jednu lokaciju da napravimo ugovor i platim zakup oni su to odbili uz neke čudne razloge.

Davali su mi lokacije koje su ili pod sporom (rušenjem) ili imaju tri puta manju kvadraturu od one koju sam imao, a nalaze se na mjestima gdje smatram da nijesu pogodne za moju djelatnost.

Lokacija koju sam tražio nije u strogom centru grada i ucrtana je u planskoj dokumentaciji grada više od 30 godina, ali Opština ne želi da je ustupi jer imaju neke druge planove", kaže Tomkić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR