Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ispitati rad Višeg tužilaštva u slučaju Boškovića i Juretića

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Pobjeda

Ispitati rad Višeg tužilaštva u slučaju Boškovića i Juretića

Komisija za pritužbe Tužilačkog savjeta razmotrila je pritužbu premijera Duška Markovića da li je državno tužilaštvo bilo neefikasno u vezi prijave za korupciju građevinskih inspektora Zorana Boškovića i Vladana Juretića.

Komisija je, prenio je FOS media, predložila Tužilačkom savjetu da zauzme stav da su tužioci u Kotoru Tijana Čelanović i Drago Pajković postupali savjesno, u skladu sa ovlašćenjima. Međutim, nejasna je odgovornost tužioca u Višem tužilaštvu Zorana Vučinića.

On je naveo da je bio preopterećen, pa je Komisija predložila da se izvrši kontrola rada Višeg tužilaštva. U pogledu navoda da je Ministarstvo uputilo Tužilaštvu 27 urgencija, Komisija u spisima predmeta nije našla te urgencije.

Tužilac Vučinić se pozvao na izuzetno opterećenje u drugim poslovima.

Komisija je našla da je tužilac Vučinić otišao na godišnji odmor 26. jula, da ga je prekinuo 23. avgusta zbog dežurstava, do 1. septembra, kada je imao i slučaj pokušaj ubistva u Budvi na kojem je radio.

Za Komisiju ostaje pitanje, kako su naveli, da li možda postoji odgovornost rukovodioca Višeg državnog tužilaštva, jer je možda predmet mogao da da nekom drugom tužiocu zbog odlaska tužioca Vučinića na godišnji odmor. 

Ostavi komentar

0/300