Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sezonski radnik kolege držao na nišanu u Podgorici

| Postavio/la: Vladana Jovanović

Sezonski radnik kolege držao na nišanu u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici od 21. oktobra ove godine protiv okrivljenog G.O. zbog izvršenja krivičnih djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U optužnici se navodi da je okrivljeni 24. avgusta, oko 23.30, u marketu „V. 15“ na B.J. u B., prijetnjom da će neposredno napasti radnike tog objekta K.I. i M.M., oduzeo tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 3.000 eura.

To je učinio tako što je nakon završetka radnog vremena u navedenoj firmi gdje je zaposlen kao sezonski radnik, sa prethodno pripremljenim vatrenim oružjem pištoljem marke „crvena zastava“, model 88 kalibra 9mm PARA fab.br.73939, noseći bijeli kačket na glavi i crnu žensku čarapu, kojom mu je bilo prekriveno lice, došao do kancelarije pomenutog trgovinskog objekta u kojem su se nalazili oštećeni, koji su tom prilikom brojali novac od dnevnog pazara.

U pravcu glave i tijela obojice oštećenih u više navrata naizmjenično je usmjeravao usta cijevi pištolja, iako je bio svjestan da postupa neovlašćeno i protivpravno i sa stola oduzeo sav novac.

Ostavi komentar

0/300