7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaključak Savjeta: Policajac nedostojan posla, kompromitovao policiju

Društvo

Comments 0

Zaključak Savjeta: Policajac nedostojan posla, kompromitovao policiju

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Policajac M.Z. koji je osuđen na dva i po mjeseca zatvora zbog zlostavljanja maloljetnog B.V. u Podgorici, ozbiljno je kompromitovao policiju i nije dostojan za dalje obavljanje policijskih poslova, zaključio je Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Savjet je o tom slučaju diskutovao na sjednici 25. novembra, na kojoj je učestvovao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, generalni direktor Direktorata za nadzor Danilo Ćupić i načelnik Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije MUP Crne Gore Milan Adžić.

"Savjet je ocijenio da je policijski službenik M.Z. ozbiljno kompromitovao policiju i da nije dostojan za dalje obavljanje policijskih poslova", navodi se u saopštenju.

Savjet je, kako se dodaje, zabrinut saznanjem i mogućnošću da je taj primjer ostao nepoznat unutar policijske organizaciju imajući u vidu činjenicu da rukovodstvo Uprave policije preduzima veoma ozbiljne napore da se unaprijedi odgovornost i blagovremeno zabilježi svako nedolično i neprihvatljivo postupanje.

U Savjetu sumnjaju da M.Z. nije saopštio istinu pred svojim pretpostavljenima i da je namjeravao da prikrije događaj.

Kako navode, zbog čega je potrebno provjeriti službenu dokumentaciju koja se odnosi na konkretni događaj od 28. oktobra i vjerodostojnost tadašnjih iskaza imenovanog policijskog službenika.

Iz Savjeta su kazali da su prošle godine registrovali nekoliko pojedinačnih primjera priznanja policijskih službenika da su zlostavljali građane.

"To je dodatno produbilo krizu disciplinskog sistema unutar MUP-a i kapacitete starješina policije i unutrašnje kontrole policije da objektivno i blagovremeno utvrde osnovanost upotrebe sredstava prinude i prekoračenje ovlašćenja", rekli su iz Savjeta.

To, dodaju, govori i o nedostatku moralne hrabrosti kod policijskih službenika da u okviru mehanzimama policije i MUP-a priznaju prekoračenja ovlašćenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR