Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sjutra konkurs za upis na doktorske studije

| Postavio/la: Marija Mitrović

Sjutra konkurs za upis na doktorske studije

Konkurs za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore, u III roku, u akademskoj 2019/20. godini, biće raspisan sjutra i objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, saopšteno je sa UCG.

"Predsjednik Centra za doktorske studije UCG prof. dr Predrag Miranović je kazao da Univerzitet Crne Gore nastoji da izađe u susret naknadnom interesovanju kandidata za doktorske studije, te će konkursom biti raspisana preostala mjesta na studijskim programima organizacionih jedinica Univerziteta, koja nisu popunjena.

Prijave sa odgovarajućim dokazima podnose se organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore do 12. decembra 2019. godine, a upis kandidata će se obaviti do 16. decembra 2019. godine", navodi se u sapštenju UCG-a.

Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije na organizacionoj jedinici Univerziteta.

"Pravo prijave imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

Upis je na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja", piše u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300