Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije: Oko Božića pozvaću na bratsku večeru predstavnike svih stranaka

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: fosmedia.me

Amfilohije: Oko Božića pozvaću na bratsku večeru predstavnike svih stranaka Foto: Screenshot Youtube

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da će oko Božića pozvati na Svetopetrovsku večeru ili ručak predstavnike svih političkih stranaka u Crnoj Gori, bilo da su muslimani, katolici, Albanci ili Crnogorci.

"Sve predstavnike ću da pozovem na jednu bratsku večeru pomirenja svih u Crnoj Gori. Da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju i svoje djece i Crne Gore, a ne na mržnji, na diobama i svađama, krvoprolićima i onome što je građeno naročito od 1941", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je dodao i da onaj koji je nekršten ili služi svojim nekakvim interesima, prirodno želi da crkva bude nekakva njegova prćija. Ovo je crkva koja pripada svima, koja sve priziva na bratsku slobodu, kazao je mitropolit i dodaje:

"Zaista se obraćam i ovima koji su sada na vlasti da prije svega shvate da ničija nije do zore gorjela, i da je svaka vlast od danas do sjutra, kao i naši životi. Prema tome, ja ih pozivam da se oni sami vrate onom izvornom crnogorstvu, izvornoj Crnoj Gori, i da se oslobode od nasljeđa bratoubilačkog i bogoubilačkog, jer sve što je građeno ovdje (u Manastiru Ostrog) građeno je na ljubavi prema bogu i ljubavi prema bližnjima. To je svjedočanstvo ove svetinje", poručio je Amfilohije.

Amfilohije: Donijećemo mošti Svetog Vasilija Ostroškog na sabor u Nikšiću

Podsjetimo, najavio je i da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom Saboru u Nikšiću 21. decembra.

Komentari

saci,

Vidji da nisi malo zakasnio, sa tom vecerom i to sto trazi DF, da se ne mjesaju ostali, i tu ste zakasnili , jer vi i poput vas, ste ih nacerali na to, a mogao bi i da poradis malo na svom izgledu, idi kod brice skrati tu kosu a ne ka neki reperi sa gitarom. ????????????????

andro,

u divljim plemenima afrike i amazonamvracevi na proslave donose po koju kost svojih predhodnika...jadna c goro sa ovakvim narodom i vlasti.nikad uci u civilizaciju!

Katunjanin,

Bog ti dao dobra kakvo vi zelite Crnogorcima i Crnogorskoj crkvi i drzavnosti !

Liberal,

Amfi kaza da će pozvati na bratsku večeru predstavnike svih partija. Om može na "bratsku večeru" pozvati samo jednog brata(osobu) kojeg ima. Naime, njegov brat je samo Đavo-Vrag-Antihrist ili Lucifer. Neka bira od tih sininonima koji želi. Svaki mu pristaje.

Ostavi komentar

0/300