Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Škola "Radoje Čizmović" dobila laptop računare

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Škola "Radoje Čizmović" dobila laptop računare

Univerzitet Crne Gore donirao je 15 laptop računara Osnovnoj školi „Radoje Čizmović" u Ozrinićima.

Rektor Danilo Nikolić poručio je kako Univerzitet mora imati sluha za razvoj i potrebe ostalih obrazovnih institucija u Crnoj Gor.

"I u cilju realizacije zajedničkog cilja – ulaganje u obrazovanje mladih i kreiranje što boljih uslova za njihovo napredovanje. Briga Univerziteta za obrazovanje mladih ne treba da započne tek u periodu kada oni stupaju u akademsko okruženje, već i ranije, kako bi ih na Univerzitetu dočekali kao informatički pismene i obrazovane mlade ljude, spremne da usvajaju nova znanja u savremenim uslovima", poručio je Nikolić.

Direktor Osnovne škole, Nikola Rakojević kazao je kakao je donacija od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka te škole.

“Ova škola je iznjedrila brojne ljude koji su, na razne načine, doprinijeli boljitku društva, a mnogi od njih su bili i studenti Univerziteta Crne Gore. Zadovoljstvo mi je što su naše dvije institucije saradnici i prijatelji u razvoju sadašnjeg i budućeg crnogorskog društva”, poručio je Rakojević.

Osnovna škola „Radoje Čizmović“ prošle godine je obilježila 120 godina postojanja. Ove godine, škola je upisala 146 učenika.

Ostavi komentar

0/300