Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

ETF: Renoviranje, projektne prijave i privlačenje privrednih partnera za početak godine

| Postavio/la: Gordana Đuračić

ETF: Renoviranje, projektne prijave i privlačenje privrednih partnera za početak godine

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Saša Mujović kaže kako početak 2020. na tom fakultetu protiče u velikim investicionim aktivnostima renoviranja amfiteatara i računarskih sala.

"Cilj nam je da stvorimo optimalne uslove za rad studenata“, kazao je dekan Mujović i dodao da je menadžment fakulteta razgovorao sa studentskim predstavnicima kako bi imali jasan plan organizacije zajedničkih aktivnosti tokom 2020.

"Nastavni kadar ETF-a priprema projektne prijave za nekoliko projekata iz kategorije HORIZONT i ERASMUS+“, saopštio je dekan Mujović.

Prema njegovim riječima, ETF ima plan da privuče što više privrednih partnera iz oblasti energetike, telekomunikacija i računara i da sa njima organizuje niz zajedničkih aktivnosti, a u duhu nedavno usvojene Strategije razvoja koja propagira bolju povezanost akademske zajednice i privrede.

"Kao rezultat saradnje očekuje se apliciranje za međunarodne projekte, ali i kreiranje ambijenta da studenti ETF-a svoje teme specijalističkih i master radova dobijaju na bazi potreba privrednog sektora“, kazao je Mujović.

U planu je, navodi dekan pokretanje inicijative za osavremenjavanjem studijskih programa.

"Težićemo da to bude kroz pripremu novog studijskog programa ili organizovanja nastave na engleskom jeziku. Takođe, u planu je pokretanje programa cjeloživotnog učenja“, najavljuje dekan Mujović.

Ostavi komentar

0/300