Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pokrenut postupak protiv učiteljice u Baru, djeci zadala da crtaju trobojke

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: CdM

Pokrenut postupak protiv učiteljice u Baru, djeci zadala da crtaju trobojke

Protiv učiteljice iz Osnovne škole Jugoslavija u Baru Rade Višnjić ta obrazovna institucija pokrenula je disciplinski postupak jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času, prenosi CdM.

Fotografija je juče objavljena na Fejsbuku, a na njoj se vide učenici koji u rukama drže nacrtane trobojke. Da je pokrenut disciplinski postupak protiv Višnjićeve u izjavi za CdM potvrdila je direktorica OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović.

“U vezi sa ovim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već bezbjedno i prijatno mjesto za sve đake”, kazala je CdM-u direktorica škole Biljana Vukmanović.

Prema njenim riječima svi zaposleni u nastavi u obavezi su profesionalno da rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja.

“Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvolizi da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Jugoslavija kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi”, zaključila je u izjavi za CdM Vukmanović.

Da je ovo tužna slika naše stvarnosti smatraju barskom Odboru Liberalne partije.

“U školskim klupama je neko djetinjstvo žrtvovao na oltar svojeg patološkog nacionalizma i mržnje, politički instrumentalizijući djecu kao sitan kusur u aktuelnim raspravama. Nekada se ovo zvalo prosvjeta, a danas je ovo mračnjaštvo. I svaki prosvijećen, razuman,čovjek ima obavezu da digne glas protiv ovoga i kaže dosta je. Kako je jednom davno, kada je ovakva politika vodila djecu na ratišta, izjavila poslanica Liberalnog saveza Stanka Vučinić, baš iz Bara- djecu vam ne damo. Bar je uvijek bio grad bratstva, sloge i ljubavi a ne nikada podjela i nacionalizma”, poručuju iz barskog LP-a u izjavi za CdM.

Da ovo nije usamljen slučaj zloupotrebe učenika potvrđuje i primjer iz Berana.

Naime, učenici Srednje stručne škole u Beranama, danas neće biti na časovima, a sve zbog aktuelnih dešavnja oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na flajerima koji su oblijepljeni širom grada, ali i objavljeni na društvenoj mreži Fejsbuk, građani se pozivaju da im se pridruže na okupljanju protiv Zakona, i to u 8.45 časova ispred pomenute škole.

Komentari

Eurodizel,

Veliki Štrumf u odbrani srpstva, svojom mudrošću i magijom... jedino što đeci nije jasno što Gargamel juri dobre male štrumfove, kad je i on dobar i svaku noć šeta s drugovima gargamelima... Jedino su im priče za đecu ostale, a i one im idu loše...

serdar,

Uspavala se CG. Oni rade i na mitovima grade. Nije za čudjenje veliki broj mladih ljudi protiv svoje države. Čudo je što ih nema više kakve su učitelje imali.

KK,

I slijepcu je već jasno da je pitanje trenutka kad će popovi izgubiti ili namjerno izgubiti kontrolu nad masama i predati je nekom zlonamjernom koji ima svoje ciljeve i planove. Crtanje trobojki, zloupotreba djece po školama... Šta je sledeće ?

Uzrok i posljedica,

Iako znam kakvog kadra ima , ovo je šok.Nastavnici politički obojeni, većina nepismena, ne znaju padeže ni gramatiku. Udžbenici ne služe svrsi.Nigdje nema pjesama o ljubavi prema domovini, i do.Ni mnogi roditelji ih to ne uče, nema te prakse.Ovako budućim generacijama ostavljate problem pripadnosti, identiteta, i sigurne sukobe, i oni neće biti krivi, već mi, tj. vi, kao i do sada , pa se stvara problem neviđen u svijetu da se mrzi svoja zemlja.

Irishman,

Odmah otkaz,nace joj amfilohije ili mandic drugi posao ali barem ovakve da maknemo iz skola,policije,sudstva itd. Kako su jadni,sjutra ce pocet u porodilista da kace ove njihove trobojke

bodin,

to sto ne rade Srbi u drzavnim institucijama, evo dokaza! Sramni cin zloupotrebe nase djece, ovo je krivicno djelo gospodjo!!!

Baba,

Zaboga, ima li iđe ijedan nastavnik likovnog da je đeci zadao da nacrtaju crnogorsku zastavu ili nastavnik muzičkog koji je đecu naučio himnu Crne Gore? Pošto Srba nema !!!! po javnim ustanovama-tvrde tamo oni!

General Diaz,

Treba im ukinutiti gore sve skole iako to nije za njih

Komšo,

Bitno je da ove litije i protesti nisu politički obojeni jer kako bi srbi reagovali da učiteljice u Srbiji daju đeci da crtaju crnogorske zastave ili da bojkotuju nastavu? Bitno da Milka Tadić podrzi poziv na rat jer je istrazivačica

Niksicanin,

Ljudi,ovo je jedna teska ludaca,ko je nju primio da predaje djeci taj je jos ludji od nje. Ona je teski slucaj sizofrenicarke.

Ostavi komentar

0/300