15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NPCG predstavljaju turističku ponudu na Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani

Društvo

Comments 0

NPCG predstavljaju turističku ponudu na Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore učestvuje samostalno na međunarodnom regionalnom turističkom Alpe-Adria sajmu koji se organizuje u Ljubljani od danas do 1. februara. 

Nakon veoma uspješnih zajedničkih promotivnih nastupa u saradnji sa NTO CG na sajmovima turizma u Štutgartu i Beču, Nacionalni parkovi Crne Gore drugu godinu zaredom učestvuju na Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani.

„Poučeni lijepim iskustvom iz prethodne godine kada su raznovrsne vrijednosti crnogorskih nacionalnih parkova bile od velikog interesovanja brojnim posjetiocima Alpe Adria sajma turizma u Ljubljani, sa zadovoljstvom smo prihvatili inicijativu organizatora, te ćemo i ove godine učestvovati na ovom značajnom regionalnom međunarodnom turističkom događaju i predstaviti turističku ponudu svih pet nacionalnih parkova zasnovanu na aktivnom odmoru u zaštićenoj prirodi,‟ kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Ono što posebno privlači naše posjetioce neizostavno su izvornost i ljepota zaštićene prirode, kao i raznovrsna turistička ponuda koja uz mrežu pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza pruža odlične uslove za odmor, boravak i rekreaciju u prirodi, navedeno je u saopštenju. 

"Zahvaljujući očuvanim ekosistemima i bogatoj i raznovrsnoj turističkoj ponudi, NPCG iz godine u godinu bilježe porast broja posjetilaca naročito sa inostranih tržišta. Sa zadovoljstvom ističemo da je godina iza nas bila rekordna prema ukupnom broju posjetilaca od 600.000, čemu je doprinijela i promocija njihovih prirodnih i kulturnih vrijednosti, kao i turističke ponude na internacionalnim sajmovima turizma", dodao je direktor.

Već prvog dana Sajma posjećenost je velika, a najveće je interesovanje za aktivan odmor u prirodi.

„Svake godine veliki broj građana Slovenije posjeti Crnu Goru. Ove godine očekujemo rekordnu posjetu slovenačkih turista koji su tradicionalno zainteresovani za aktivan odmor u prirodi (pješačenje, planinarenje i biciklizam), te posebno za rafting i splavarenje rijekom Tarom. Priroda u našim zemljama je slična i predstavlja nepresušni izvor motiva za posjetu,‟ saopštio je savjetnik za razvoj u JPNPCG Veselin Luburić.

Na Sajmu u Ljubljani koji je namijenjen putnicima, sportistima, planinarima, rekreativcima, biciklistima, aktivni odmor u prirodi predstaviće brojne organizacije iz Slovenije, kao i iz regiona i drugih zemalja Evrope.

Takođe će tradicionalno biti dodijeljena Jakobova nagrada za kvalitet i izvrsnost u regionu Alpe-Jadran.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR