5 °

max 13 ° / min 3 °

Petak

28.02.

13° / 3°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 4°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 10°

Četvrtak

05.03.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ukida se ribolovni zabran na Skadarskom jezeru

Društvo

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ukida se ribolovni zabran na Skadarskom jezeru

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ukinulo je danas privremeni ribolovni zabran na području Skadarskog jezera, nakon što je od Prirodno – matematičkog  fakulteta Univerziteta CG, kao nadležne naučne institucije, stiglo mišljenje da ne postoji rizik od prelova ribe zbog visine vodostaja.

"U mišljenju PMF-a navodi se da ove godine ne postoji opasnost od velikog i olakšanog izlova šarana usljed niskog vodostaja jer je prisutna velika količina neraspadnute podvodne vegetacije u obalnim i priobalnim zonama. U skladu sa navedenim mišljenjem ova naučna ustanova je preporučila da ukine uvedeni privremeni zabran", saopšteno je iz Ministarstva. 

Shodno tome, kako je navedeno, Ministarstvo je donijelo Naredbu o izmjenama Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, kojom se opoziva mjera privremenog zabrana obavljanja svih ribolovnih aktivnosti na Skadarskom jezeru. 

"Preispitivanje prethodno uvedene mjere zabrane, uslijedilo je nakon sastanka koji je Ministarstvo organizovalo prošle sedmice sa predstavnicima privrednih ribara, a na njihovu inicijativu. U cilju pronalaženja najboljeg rješenja za ribare  i istovremeno očuvanja ribljih resursa, Ministarstvo je uspostavilo dijalog u kome je postignut dogovor da PMF izvrši naučnu analizu u cilju preispitivanja navedene mjere zaštite i uvedenog zabrana.

Ministarstvo obavještava nosioce dozvola za obavljanje ribolova na Skadarskom jezeru da se ribolovne aktivnosti mogu obavljati u skladu sa važećim zakonskim propisima", saopšteno je iz Ministartstva. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR