16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osniva se Centar za medijska istraživanja i trening

Društvo

Comments 0

Osniva se Centar za medijska istraživanja i trening

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Centar za medijska istraživanja i trening biće osnovan početkom februara, najavio je dekan Fakulteta za političke nauke Univerziteta Crne Gore (UCG) Milan Marković.

“Kroz Centar će se akademsko osoblje angažovano na studijskom programu Medijske studije i novinarstvo, baviti monitoringom medija, odnosno kvantitativnom i kvalitativnom analizom sadržaja radi evidentiranja etičkih problema i trendova na medijskom tržištu”, rekao je Marković.

On je kazao da su u toku pregovori sa organizacijom OSCE u cilju osiguravanja podrške u jačanju kapaciteta centra.

“Uz pomoć ove međunarodne organizacije Fakultet će nastojati da osigura edukaciju akademskog osoblja, boravkom tri međunarodna eksperta, u cilju održivosti i stvaranja savremenog centra za trening novinara i nabavku opreme”, kazao je Marković za sajt UCG.

Marković je najavio da će ovaj studijski program realizovati praksu za studente, u crnogorskim medijskim kućama, od 17. februara do 24. maja.

„FPN je postigao dogovor da studenti u okviru predmeta Praksa u štampanim medijima (I godina), Praksa u onlajn medijima (II godina) i Praksa u elektronskim medijima (III godina) pohađaju praksu u medijskim kućama: Dan, Dnevne novine, portal RTCG, Antena M, Kolektiv, Volim Podgoricu, Standard i TVCG”, kazao je Marković.

On je najavio formiranje još jedne studentske redakcije, u kojoj će studenti učiti o etičkom izvještavanju o vulnerabilnim grupama poput manjina, maloljetnih lica, osoba sa invaliditetom, LGBT populacije, ma osnovu projekta PRIMME-

“Fakultet političkih nauka će kroz projekat PRIMME, koji finansira Evropska komisija, dobiti opremu za mobilno novinarstvo. U ovom projektu učestvujemo zajedno sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore, ,,Galileo production”, Romskom organizacijom mladih „Koračajte sa nama - Phiren Amenca“, Centrom za ženska prava, LGBT Forumom Progres i NVO 4 life, kazao je Marković.

On je kazao da je FPN trenutno u fazi aplikacije zajedno sa fakultetima političkih nauka u Sarajevu i Beogradu za projekat koji bi finansirao UNESCO, a koji će biti posvećen procesu medijskog opismenjavanja građana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR