8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Detalji hapšenja: Savović i još trojica uhvaćeni sa 2.685 stabljika marihuane

Hronika

Comments 0

Detalji hapšenja: Savović i još trojica uhvaćeni sa 2.685 stabljika marihuane

Izvor: pobjeda.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Španska Civilna garda uhapsila je u gradu Menasalbas Aleksandra Savovića i još tri muškarca, dvojicu iz Crne Gore i jednog iz Sjeverne Makedonije, zbog uzgoja opojnih supstanci i pripadnosti kriminalnoj grupi koja je počinila zločin na dva broda smješena u španskom gradu Menasalbas.

Iz španske policije su Pobjedi kazali da je u ovoj operaciji, koju je sprovela civilna straža grada Menaslbas u saradnji sa istražnim timom Mora i Teritorijalnim timom sudske policije Mora, otkriven i demontiran  zasad marihuane, sa savršeno dizajniranom infrastrukturom, gdje je zasađeno 2.685 stabljika marihuane i pronađeno 12.300 eura u gotovini, kao i vozilo koje je korišćeno za izvršenja ovih zločina i različit specifičan materijal potreban za uzgoj.

''Civilna garda je intervenisala i zaplijenila sav materijal, kao i vozilo korišćeno za izvršenje ovih zločina i uhapsila četiri muškarca između 23 i 45 godina zbog zločina protiv javnog zdravlja, tačnije uzgoja opojnih supstanci, prevare radi korišćenja električne energije i pripadnost zločinačkoj grupi'' – rečeno je Pobjedi iz Civilne garde. Kazali su i da je jedan od muškaraca Aleksandar Savović. 

Policija navodi da su osumnjičeni, bili u potrazi za brodovima putem reklama, kako bi na njima mogli da stvore sopstvene laboratorijske prostore za sprovođenje plantaža marihuane u zatvorenom.

''Za to je ova zločinačka organizacija koristila sve vrste alata kao što su reflektori, transformatori, električni paneli, sistemi za navodnjavanje, klima uređaji, ventilatori, lampe, ventilacioni krugovi, kao i filteri za miris. Na ovaj način poboljšani su uslovi za uzgoj, jer omogućavaju stalnu proizvodnju kanabisa tokom cijele godine'' – kazali sui z policije.

Kako sumnjaju, članovi organizacije “Chieftain” su s vremena na vrijeme, mijenjali zadatke onih koji su bili angažovani u ovoj akciji, 

''Tako su, one, koji su bili zaduženi za realizaciju prve faza procesa, počevši od uzgoja, sakupljanja i prerade marihunane, “prebacali” na pakovanje i skladištenje, kao i transport droge van nacionalnih granica'' - saopšteno je iz Civilne garde.

''Nakon što su analizirane sve dobijene informacije, Civilna garda je zatražila od nadležnog Sudskog organa dozvolu za ulazak i na oba broda, što se dogodilo 17. oktobra, kada su uhapšena četvorica muškaraca, starosti od 23 do 45 godina'', navode iz policije.

Civilna garda, otkrila je da je svaki od 1.400 m² tih brodova, podijeljen u različite jedinice, čime je omogućeno intenzivno uzgajanje marihuane, gdje su kriminalci uložili materijal vrijedan 200.000 eura.

Civilna garda je provjerila, zajedno sa zaposlenima u električnoj kompaniji, da električni fluid koji se koristio u oba broda u kojima su smještene ove visokoradne plantaže, potiče iz tri ilegalna priključka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR