9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujačića sumnjiče za četiri ubistva?

Hronika

Comments 0

Vujačića sumnjiče za četiri ubistva?

Izvor: Blic

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

DNK vještačenje tragova sa mjesta gdje je ubijen Jugoslav Cvetanović, rođeni brat ubice Nikole Bojovića, ukazalo je da je član škaljarskog klana Marjan Vujačić bio na mjestu zločina, saznaje "Blic".

Prema informacijama Blica, istraga protiv Marjana Vujačića u Višem javnom tužilaštvu u Vranju privodi se kraju.

Među mnogobrojnim dokazima koje je ovo tužilaštvo izvelo tokom istrage ubistva Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića, nalazi se i ključni dokaz koji osumnjičenog Vujačića tereti za ovu egzekuciju. U pitanju je DNK veštačenje traga izuzetog sa mjesta zločina koji direktno ukazuje da je Vujačić bio na mjestu ubistva Cvetanović, piše Blic.

"U pitanju je trag sa zida u haustoru u neposrednoj blizini mjesta zločina. Sumnja se da se Vujačić nakon izvršenog zločina dao u bijeg, ali se sapleo i pridržao za zid. Upravo sa tog mjesta izuzet je DNK profil koji je poslat na vještačenje. Nakon hapšenja Vujačića i upoređivanja sa njegovim DNK, utvrđeno je da se oni podudaraju" - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Ubistvo Cvetanovića dogodilo se 27. septembra 2017. godine u Vranju, sa 30 hitaca iz vatrenog oružja. 

Ubistvo se dogodilo u haustoru jedne drogerije, koja se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini glavne pošte, gradskog šetališta i nekoliko gradskih kafića. Odmah se posumnjalo da je ubistvo izvršeno od strane profesionalca jer je korišćen prigušivač, piše Blic.

Ubijeni Cvetanović u javnosti je bio poznat kao mlađi brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, osuđenog na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića, vođe zemunskog klana. Za ubistvo ga je angažovao Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 eura, piše Blic.

Ova presuda i dalje je na razmatranju pred Apelacionom sudu.

Saša Cvetanović je nakon saznanja o smrti svog mlađeg brata istražiteljima koji su ga saslušali u pritvoru rekao da iza likvidacije stoji osveta vođe "zemunaca".

"Ubili su ga iz osvete! Ovo je osveta! Ja sam ga čuvao, ja sam ga odnjegovao, i njega i sestru i ovo da se desi. Znam da iza svega stoji Luka Bojović" - urlao je Cvetanović koji je i u završnoj riječi naglasio da se ne plaši 40 godina zatvora jer zna, kako je rekao, da će biti likvidiran u zatvoru.

Inače, Marjana Vujačića pored ovog ubistva sumnjiče za još tri: dva su se dogodila u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. U pitanju su likvidacije trojice muškaraca Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori, i Gorana Gokčeta Tasića u Amsterdamu, piše Blic.

Takođe, on se sumnjiči za falsifikovanje dokumenata, a istraga u ovom slučaju vodi se pred Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR