Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Berane: Lažno prijavio da mu je podmetnut eksploziv ispod vozila

| Postavio/la: Marija Mitrović

Berane: Lažno prijavio da mu je podmetnut eksploziv ispod vozila

Policija u Beranama zajedno sa Grupom za protivdiverzionu zaštitu izvršila je uviđaj u ulici Dušana Vujoševića u Beranama, po prijavi podnijetoj Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Berane od strane M.A. (31) da je primijetio ispod svog vozila paket za koji sumnja da je eksploziv.

Sprovedena je kriminalistička obrada koja je ukazala na sumnju da je M.A. fingirao ovo krivično djelo, odnosno, sam postavio eksploziv ispod svog vozila, saopšteno je iz Uprave policije.

"Utvrđeno je da se radi o eksplozivu bez detonatorske kapisle, koji je bio pričvršćen magnetom da donji dio vozila, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Upoznat je nadležni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te naložio da se preduzmu dalje mjere i radnje u cilju identifikovanja izvršioca.

Tužilac je naložio da se M.A. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo lažno prijavljivanje", navodi se u saopštenju.

M.A. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ostavi komentar

0/300