13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa njemačkom WPD grupom: Crna Gora ima ozbiljan energetski potencijal

Ekonomija

Comments 0

Marković sa njemačkom WPD grupom: Crna Gora ima ozbiljan energetski potencijal

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Energteski sektor u Crnoj Gori ima ozbiljan potencijal i velike razvojne šanse posebno u oblasti obnovljivih izvora energije, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i predstavnika njemačke grupe WPD.

Premijer Marković je kazao da, kroz kredibilne strane investicije, Crna Gora želi da valorizuje potencijale u energetici, pa je, kako je rekao, dragocjen interesovanje WPD-a, grupe koja je dominantno fokusirana na razvoj i finansiranje vjetroelektrana.

Na sastanku je ocijenjeno da crnogorsko zaleđe ima mogućnosti za izgradnju vjetroelektrana te da će Vlada raditi na identifikaciji lokacija i stvaranju prilika za razvoj.

"Crna Gora postaje regionalno energetsko čvorište“, kazao je premijer i dodao da je Vlada stavila moratorijum na politiku subvencioniranja električne energije dobijene iz obnovljivih izvora.

Direktor WPD-a za Evropu Andreas Šole kazao je da oni žele da investiraju u Crnu Goru, da imaju znanja i mogućnosti s obzirom na to da su u cijeloj Evropi instalirali oko 4.500 megavata vjetrogeneratora. Ukazali su na benefite iskorišćavanja energije vjetra s obzirom na tehnološke inovacije u toj oblasti i snižavanje cijena proizvodnje takve energije.

Marković je kazao i da Crna Gora želi da razvija sveukupno strateško partnerstvo sa Njemačkom, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Sa tim je saglasan i ambasador Njemačke u Podgorici Robert Veber, koji je prisustvovao sastanku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR