15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasador Mađarske posjetio Herceg Novi: Saradnja u oblasti ekonomije i kulture

Ekonomija

Comments 0

Ambasador Mađarske posjetio Herceg Novi: Saradnja u oblasti ekonomije i kulture

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić danas je ugostio ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija, sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje, prije svega u oblasti kulture i ekonomije.

Ambasada predstavlja organizovan kanal za kontakt sa investitorima iz Mađarske, te se u tom pravcu otvara mogućnost upoznavanja grupacija mađarskih privrednika sa potencijalima Herceg Novog, projektima i mogućnostima za ulaganje, istakao je ambasador Neđeši tokom susreta.

Herceg Novi je jedini grad u Crnoj Gori koji ima hotel u mađarskom vlasništvu, a broj turista iz ove zemlje je u stalnom porastu, što ga svakako preporučuje investitorima iz Mađarske, istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Katić je, kako se navodi u saopštenju, upoznao ambasadora sa izazovima sa kojima se Herceg Novi suočava kada su u pitanju loše privatizacije izvedene od strane države, te kazao da lokalna uprava ulaže maksimalne napore da stvori pozitivnu poslovnu klimu i privuče ulaganja.

On je ponudio podršku mađarskim kompanijama koje bi bile zainteresovane za poslovanje u Herceg Novom.

Ambasador Neđeši istakao je da će Mađarska biti ove godine prisutnija na kulturnoj sceni Herceg Novog.

Kako je najavio, planiraju da na različite načine podrže više hercegnovskih festivala, ali i da organizuju izložbu posvećenu vaterpolu, koja je istorijska priča o kontaktima dvije zemlje zahvaljujući tom sportu.

"Predsjednik Katić i saradnici kazali su da će Opština Herceg Novi rado podržati sve inicijative i učestvovati u organizaciji, u maniru dobrog domaćina. Herceg Novi ima bogat kulturni i festivalski program, što predstavlja prostor u kojem je poželjno i uvijek dobrodošlo uključivanje ambasade, poručeno je sa sastanka", dodaje se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR