Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mustafić na EPALE konferenciji: Osposobljavanje za 830 nezaposlenih

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Mustafić na EPALE konferenciji: Osposobljavanje za 830 nezaposlenih

Veća uključenost nezaposlenih u programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih, za sticanje stručnih kvalifikacija i vještina, biće prioritet Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, i u narednom periodu, saopštio je direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić na konferenciji EPALE, koja je održana u Kolašinu, na temu "Fleksibilni programi učenja odraslih i razvoj ljudskih resursa".

Ukazujući na značaj usavršavanja odraslih, uključujući različita osposobljavanja i učenja na radu, Mustafić je kazao da su upravo programi Zavoda prepoznati kao neophpodno sredstvo koje može da doprinese povećanju zaposlenosti i podsticanju konkurentnosti.

''Kao centralna institucija na tržištu rada Zavod realizuje brojne programe, primjerene različitim ciljnim grupama, i nastoji da u što većoj mjeri uskladi odnos ponude i tražnje. Nezaposlena lica, posebno ona koja su u najnepovoljnijoj situaciji prilikom zapošljavanja, stiču stručne vještine potrebne za obavljanje poslova u okviru zanimanja: informatičke i preduzetničke vještine, strane jezike i sl. Programi sticanja stručnih kvalifikacija najviše su realizovani u turizmu i ugostiteljstvu, uslužnim djelatnostima i građevinarstvu'' – rekao je Mustafić.

Posljednjih deset godina posredstvom Zavoda, kroz ove programe, uključeno je 13.228 ooba. Programi su realizovani u saradnji sa organizatorima obrazovanja odraslih i poslodavcima a finansirao ih je Zavod za zapošljavanje.

''U ovoj godini, Zavod je planirao da programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih realizuje za 830 nezaposlenih lica, za šta je opredijeljeno 430.000 eura''-kazao je on.

EPALE (Elektronska platforma za učenje odraslih) konferenciju je organizovao je Centar za stručno obrazovanje a prisustvovali su joj predstavnici brojnih ministarstava, uprava i škola, obrazovnih institucija, socijalnih partnera, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih, NVO sektora, kao i gosti iz zemalja regiona, saopšteno je iz ZZZCG.

Ostavi komentar

0/300