Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Marković sa predstavnicima EasyJet-a: Crna Gora atraktivna turistička destinacija sa ogromnim potencijalom

| Postavio/la: Milena Aprcović

Marković sa predstavnicima EasyJet-a: Crna Gora atraktivna turistička destinacija sa ogromnim potencijalom Foto: flickr.com

Crna Gora je atraktivna turistička destinacija i ima ogroman potencijal za dalji razvoj i rast, što je velika šansa za aviokompanije kakva je EasyJet, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predstavnika kompanija EasyJet, EasyJet Holidays i Karisma Hotels&Resorts.

„Vlada je snažno posvećena razvoju turizma ali i poboljšanju sveukupne infrastrukture kao ključnog preduslova za dalji napredak ove privredne grane“, kazao je Marković, saopšteno je iz Vlade. 

On je podsjetio na planove za valorizaciju aerdroma u Podgorici i Tivtu, što je od ključnog značaja za dalji razvoj turizma, s obzirom na to da je Crna Gora pretežno avio destinacija.

Premijer Marković je istakao da je Vlada otvorena za strateško partnerstvo sa kompanijom EasyJet, koja je, prema riječima izvršnog direktora EasyJet-a Johana Lundgrena, zainteresovana za dugoročne investicije. Oni su, preko kompanije EasyJet Holidays, zainteresovani da ponude klijentima jedinstvenu ponudu za odmor u Crnoj Gori, i u tom dijelu cijene partnerstvo sa Karisma Hotels&Resorts koja ima hotelski kompleks u Ulcinju, navodi se u saopštenju. 


Kompanija EasyJet se smatra jednom od najkvalitetnijih lowcost kompanija, u Evropi su drugi najveći avioprevoznik sa preko 1.000 linija i sa, prema riječima menadžmenta kompanije, izuzetnoj operativnosti a niskim troškovima poslovanja.

EasyJet je do sada u Crnu Goru dovezao oko 60.000 turista na letovima iz Londona i Mančestera za Tivat i letovima iz Ženeve. Oni smatraju da potencijali Crne Gore i posebno njena pozicija u regionu, daju uslove za dalji dugoročniji razvoj i povećanje broja turista, zaključeno je u saopštenju Vlade. 

Ostavi komentar

0/300