Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

U Kotoru više od deset hiljada gostiju

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

U Kotoru više od deset hiljada gostiju Foto: Wikipedia

U Kotoru trenutno je preko deset hiljada gostiju, što je 5,5 odsto više u poređenju sa istim datumom prošle godine, kazala je direktorica lokalne turištičke organizacije Ana Nives Radović.

Ona je za Infobiro kazala da se struktura gostiju mijenja, i da sve više turista sa zapadnih tržišta dolazi u Kotor.

"Konkretno govorim o trzištu SAD, Australije, Holandije, Belgije, Finske i Velike Britanije, koji su najbrojniji. Među najbrojnijima su i turisti iz Njemačke, Francuske, Rusije i Poljske i turisti iz regiona", dodala je Radović.

Prema njenim riječima, Kotor u velikoj mjeri karakteriše izletnički turizam, i to je najčešće jedina destinacija koju obilaze oni koji su u zemljama okruženja, odnosno turisti sa hrvatskog i albanskog primorja.

"Ukupno, izletnika je bilo nešto više od 33 hiljade do današnjeg dana, dakle računamo od početka godine. Nešto više od 16 odsto u odnosnu na isti period prošle godine“, kazala je Radović.

Kako je navela, i kada je u pitanju izletnički turizam, u odnosnu na prošlu godinu, takođe dolazi do promjene strukture gostiju.

„Najčešce su to gosti sa udaljenih azijskih područja, govorimo o Kini, Japanu i Južnoj Koreji, ali i gostima iz Australije, SAD, i sve veći broj turista iz Zapadne Evrope“, dodala je Radović.

Ostavi komentar

0/300