Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vlada opredijelila blizu 430 hiljada eura za sanaciju puta Han Garančića – Opasanica

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Vlada opredijelila blizu 430 hiljada eura za sanaciju puta Han Garančića – Opasanica

Vlada Crne Gore opredijelila je blizu 430 hiljada eura u Kapitalnom budžetu za sanaciju lokalnog puta Han Garančića – Opasanica u Podgorici, a Uprava javnih radova ugovorila je izvođenje radova.

Podgoričko građevinsko preduzeće „Avio petrol“, koje je u toku postupka javne nabavke izabrano kao najpovoljniji ponuđač, obavezalo se da radove završi u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.

"Projektom je predviđena rekonstrukcija puta u dužini od oko pola kilometra sa izgradnjom sistema za odvod atmosferskih voda, postavljanje saobraćajne signalizacije, podizanje novih i sanacija postojećih potpornih zidova visine tri do pet metara. Planirana je i izgradnja betonskih zidova, u cilju regulacije i uređenja korita rijeke Opasanice i njene pritoke –potoka, u dužini blizu 100 metara", navodi se u saopštenju Vlade.

Realizacijom ovog projekta u značajnoj mjeri će biti povećana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, uz istovremeno omogućavanje kvalitetne putne povezanosti na području Hana Garančića i Opasanice.

Ostavi komentar

0/300