11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
1,7 miliona putnika, prihod 21 milion eura

Ekonomija

Comments 0

1,7 miliona putnika, prihod 21 milion eura

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić je u intervjuu Pobjedi saopštio da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima u ovoj godini i najavio da će ona biti uspješnija od rekordne prošle godine. On je kazao da je trend rasta prometa u crnogorskim vazdušnim lukama nastavljen i u ovoj godini, tokom koje je na oba crnogorska aerodroma opsluženo 1,7 miliona putnika. Očekuje da će do kraja godine na crnogorskim aerodromima biti ostvaren promet od preko 2,6 miliona putnika. Rast prometa putnika i aviona, je kako je naveo, pratio i rast prihoda koji u ovom trenutku iznose preko 21 milion eura.

"Trend rasta prometa u crnogorskim vazdušnim lukama nastavljen je i ove godine, do 18. avgusta na oba naša aerodroma opsluženo je 1,7 miliona putnika, čak 126.000 više nego u istom periodu prošle godine. Tokom prvih 18 dana avgusta kroz Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat prošlo je 283.947 putnika, a samo prošle sedmice opsluženo je 108.000 putnika", kazao je Orlandić.

Na Aerodromu Podgorica od početka godine opsluženo je 813.321 putnik, sedam odsto više nego lani, dok je na Aerodromu Tivat došlo do rasta od devet odsto. U našoj primorskoj vazdušnoj luci je opsluženo 890.972 putnika i vrlo brzo ćemo dočekati i milionitog putnika.

"Veoma sam zadovoljan svim ostvarenim rezultatima, pa i rastom prometa saobraćaja. Ti podaci su jasan pokazetelj koliko smo u prethodnom periodu radili na poboljšanju aviodostupnosti, povećanju broja linija, uspostavljanju novih parterskih odnosa. Podatak da ćemo na kraju ove godine imati čak milion putnika više nego 2015. godine je izuzetan!

Sudeći prema najavama koje dobijamo od avio-kompanija, do kraja godine na oba crnogorska aerodroma biće opsluženo preko 2,6 miliona putnika. Sasvim je izvjesno da će 2019. godina biti uspješnija i od rekordne 2018-e. Smatram da su svi podaci koje sam naveo, na ponos cijele turističke privrede Crne Gore jer pokazuju koliko smo svi zajedno naporno radili na aviodostupnosti, promociji i podizanju kvaliteta ponude", kaže Orlandić.

Sa preko 70 destinacija su ove godine slijetali avioni na crnogorske aerodrome.

"Samo tokom prethodne dvije godine otvoreno je čak 36 novih avio-linija i ponosan sam na činjenicu da su svi pregovori koje smo otvarali završeni uspješno... Već sam rekao da sam zadovoljan svim postignutim rezultatima, pa samim tim i finansijskim. Rast prometa putnika i aviona pratio je i rast prihoda koji u ovom trenutku iznose preko 21 milion eura. Jasnu sliku o dobiti ćemo imati nakon ljetnje sezone jer se u tom periodu vrši značajnija naplata prihoda, iako već sada imamo rast od preko deset odsto. Dakle i ove godine ćemo biti značajan činilac za državni budžet, ali uspijevamo i da od sredstava koje zaradimo da ulažemo u razvoj, novu opremu i znanja naših zaposlenih", kazao je Orlandić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR