Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Prodavnice ne rade, evo šta danas možete kupiti i gdje

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Prodavnice ne rade, evo šta danas možete kupiti i gdje

Danas je prva neradna nedjelja za trgovine... Za slučaj da ste se ipak uputili ka prodavnici, evo šta je danas otvoreno...

Zakon kaže da se trgovina na veliko i malo može obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Takođe, trgovina na veliko i malo može se obavljati na pijacama, štandovima - tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela, kao i skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se prodavnice, odnosno kiosci u kojima se obavlja prodaja pretežno jedne vrste robe.

Šoping centri će takođe biti otvoreni, ali ne za šoping, već samo za one koji žele da pogledaju film, popiju kafu ili plate račune. 

Ono što će mnoge obradovati ove sunčane nedjelje je da kafići i terase rade...

Komentari

Zara,

A što rade prodavnice suvenira??? Kad možemo mi bez hrane mogu vala i furešti bez tog jednog magneta!

Sonha,

Pise u zakonu trafike koje imaju iskljucivo štampu a ne drufe proizvode , u budvi sve privatne trafike rade danas prodaju na divlje cigara i svega masu , opet neka rupa u zakonu

ana,

Uvedeno je zato da bi zene koje rade u trgovinu imale slobodan dan i bile sa svojom djecom.Vi ocigledno ili ne radite nista ili radite radnim danima a vikendom ste setali i sopingovali pa vam ovo smeta.

milan,

Treba bojkotovati ove snobove sto rade do ponoci!

Ostavi komentar

0/300