Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Delegacija ZZZ na konferenciji u Sarajevu

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina business

Delegacija ZZZ na konferenciji u Sarajevu

Delegacija Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) učestvovaće na dvodnevnoj godišnjoj Direktorskoj i Stručnoj konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope (CPESSEC), koja počinje danas u Sarajevu.

Iz Zavoda je saopšteno da će tom događaju, pored Crne Gore i Bosne i Hercegovine, prisustvovati i predstavnici Srbije, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Mađarske i Turske.

“Teme ovogodišnjeg skupa su Afirmativne mjere i programi za poslodavce i Efikasnost aktivnih mjera tržišta rada, s posebnim naglaskom na programe samozapošljavanja”, navodi se u saopštenju.

Cilj konferencije u Sarajevu je poboljšanje situacije na tržištu rada u zemljama regiona, kroz učešće i razmjenu iskustava, znanja i dobre prakse.

“Takođe, to je prilika za promociju saradnje država članica CPESSEC-a, ali i da se stimuliše, na bazi dokaza, otvoreni dijalog s namjerom povećanja, širenja i razmjene znanja i iskustava u oblasti politike zapošljavanja”, rekli su iz Zavoda.

ZZZ je jedan od osnivača i članova CPESSEC-a. Centar je osnovan u Beogradu 2007. potpisivanjem Smjernica o radu Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope. Danas broji deset članica.

Delegacija Zavoda na čelu sa direktorom Suljom Mustafićem boravi na konferenciji u Sarajevu na poziv Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

Ostavi komentar

0/300