Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Rožaje: Put prema Hajli spreman za asfaltiranje, pijaca u završnoj fazi

| Postavio/la: Marija Mitrović

Rožaje: Put prema Hajli spreman za asfaltiranje, pijaca u završnoj fazi

Uprava javnih radova na teritoriji opštine Rožaje trenutno realizuje projekte u vrijednosti od oko 20 miliona eura, za koje je sredstva iz kapitalnog budžeta obezbijedila Vlada Crne Gore, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Kako je navedeno, snažna podrška unapređenju lokalne infrastrukture i ulaganja u strateške projekte, doprinijela je da Rožaje danas bude veliko gradilište, na kojem se, kako je navedeno, građevinske mašine mogu primijetiti gotovo u svakom dijelu grada.

"Prvu fazu izgradnje pristupne saobraćajnice ka budućem planinskom centru Štedim na Hajli, u dužini od 7,2 kilometra, građevinsko preduzeće “Tofi” završilo je u ugovorenom roku, čime su se stvorili uslovi za njeno kompletno asfaltiranje na proljeće naredne godine. Na taj način će biti omogućene pripreme za početak radova na žičari, ski stazama i baznoj stanici. Vlada će u naredne tri godine, u cilju stavljanja novog skijališta u funkciju, investirati oko 16 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, još jedan projekat čija realizacija teče planiranom diamikom je novi vrtić “Boško Buha”, ukupne površine 1.120 metara kvadratnih i kapaciteta 100 djece. Grubi građevinski radovi su završeni, a predstoji postavljanje fasade, krova i spoljašnje bravarije, kao i radovi u unutrašnjosti objekta.

Rok za završetak kompletnog posla je, kako je saopšteno, sredina naredne godine, kako bi vrtić sa radom počeo u septembru 2020. Vrijednost investicije je više od 1,5 miliona eura, a izvođač je takođe “Tofi”.

"Isto preduzeće privodi kraju i izgradnju objekta gradske pijace, koja će, u skladu sa ugovorenom dinamikom, biti završena do kraja ove godine. Završeno je postavljanje fasade i spoljašnje bravarije, a u toku su finalni radovi na termo-tehničkim instalacijama", piše u saopštenju.

Pored zelene pijace, ovaj objekat, vrijednosti oko 900 hiljada eura, sadrži prostorije tehničke namjene i kancelarije za opštinske službe. Ukupna površina je 1.370 metara kvadratnih.

"U cilju unapređenja lokalne infrastrukture Uprava javnih radova realizuje i projekte modernizacije nekoliko značajnih rožajskih saobraćajnica. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, juče je završeno asfaltiranje oko 300 metara Sandžačke ulice u vrijednosti od 70 hiljada eura, kao i ulice uz Jukov potok, u dužini od 660 metara, za koju je izdvojeno blizu 60 hiljada eura. Protekle godine modernizovan je dio Ibarske i Ulice 29. novembar", piše u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300