Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Željezničkom prevozu biće uplaćeno preko 570 hiljada eura

| Postavio/la: Milena Aprcović

Željezničkom prevozu biće uplaćeno preko 570 hiljada eura

Oko 578 hiljada eura biće uplaćeno Akcionarskom društvu Željeznički prevoz Crne Gore za plaćanje zaostalih obaveza i usluge održavanja voznih sredstava, odlučila je Vlada. 

"Vlada je prihvatila Aneks br. 1 na Ugovor o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa (broj 07-302 od 7.02.2019) i ovlastila v. d. direktora Uprave za željeznice Crne Gore Miroslava Kukavičića da potpiše Aneks. 

Imajući u vidu da je Zakonom o budžetu za 2019. utvrđen iznos od 9.350.000 eura na ime subvencija za proizvodnju i pružanje usluga željezničkog prevoza, te da je nakon plaćanja rata za kredite čiji su korisnici Željeznička infrastruktura Crne Gore AD Podgorica i Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica i plaćanja mjesečnih rata po osnovnu Ugovora o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa, preostao iznos od 578.676,31 eura, resorno Ministarstvo je predložilo, a Vlada prihvatila da ta sredstva budu uplaćena Akcionarskom društvu Željeznički prevoz Crne Gore za plaćanje zaostalih obaveza i usluge održavanja voznih sredstava", navedeno je u saopštenju. 

Konstatovano je da Vlada očekuje od menadžmenta Željezničkog prevoza da odmah pristupi racionalizaciji poslovanja posebno sa aspekta optimizacije broja zaposlenih, ali i otklanjanja svih ostalih neracionalnosti.

"Vlada je iskazala odlučnost da i u budućnosti nastavi da obezbjeđuje ostvarivanje javnog interesa – prevoza putnika željeznicom, ali uz punu racionalizaciju troškova za šta najveću odgovornost snosi menadžment Željezničkog prevoza. Vlada očekuje i od svih zaposlenih u Željezničkom prevozu da daju adekvatan doprinos u procesu optimizacije i racionalizacije poslovanja", navode iz Vlade. 

Komentari

mr,

"Ako ces kartu daj 3 eura, ako neces, euro"... A Vlada im iskešira, lagano, preko pola miliona...

Ostavi komentar

0/300