Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sjutra drugi krug Programa stručnog osposobljavanja

| Postavio/la: Milena Aprcović

Sjutra drugi krug Programa stručnog osposobljavanja

Sjutra počinje drugi krug Programa stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem, saopštilo je Ministarstvo prosvjete. 

"Svi potencijalni korisnici Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem koji su nakon prvog kruga elektronskog povezivanja poslodavaca i korisnika ostali bez mjesta za stručno osposobljavanje, odnosno poslodavca, imaju mogućnost da kroz drugi krug Programa, koji će biti otvoren u periodu od srijede 27. novembra od 10 sati do petka 29. novembra do 15 sati, biraju nekog od preostalih poslodavaca preko portala eUprave. 

Takođe, korisnici koji su uspješno prijavljeni na Program stručnog osposobljavanja, a nijesu okončali prijavu, odabir poslodavca mogu izvršiti putem Portala eUprave na stranici Programa stručnog osposobljavanja.

Pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljena lica, odnosno njih 242, koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavca, odnosno koji nisu okončali prijavu. Oni će imati priliku da biraju neka od preostalih 8.696 slobodnih mjesta", navode u saopštenju. 

Ove godine oglašeno je 11.613 slobodnih mjesta od čega 7.249 iz privatnog, a 4.364 iz javnog sektora.

Ostavi komentar

0/300