Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Marković sa organizatorima Prajda: Vlada će poslati Prijedlog zakona o istopolnom partnersrtvu Skupštini

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Marković sa organizatorima Prajda: Vlada će poslati Prijedlog zakona o istopolnom partnersrtvu Skupštini

Vlada Crne Gore nastaviće suštinski da podržava ostvarivanje prava pripadnika LGBT zajednice na kvalitetan i cjelishodan način, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa članovima Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2019. koji se sjutra održava u Podgorici.

kako je saopšteno iz vlade, Marković je poželio uspješno održavanje Montenegro Prajda, te kazao da očekuje da će proteći bez problema i da će potvrditi ono što Crna Gora želi, a to je da bude društvo jednakih i zadovoljnih ljudi.

„Iza nas je težak period otvaranja društva i prihvatanja savremenih vrijednosti. Crna Gora se okrenula evropskim i evroatlantskim vrijednostima i Vlada predano i mudro radi na ostvarivanju tog cilja“, kazao je Marković.

On je dodao da će Vlada na sljedećoj sjednici uputiti Skupštini Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola kako bi bio razmatran na jesenjem zasijedanju.

Predsjednik Queer Montenegro i član Organizacionog odbora Montenegro Prajda Danijel Kalezić pohvalio je Predlog zakona i istakao da je saradnja sa resornim Ministarstvom bila uspješna i na obostrano zadovoljstvo.

Na sastanku je pozitivnim ocijenjena i usvojena Strategija za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori 2019-2023. sa Akcionim planom za 2019. godinu, kao i otvaranje Drop-in centra za LGBT populaciju. U kontekstu razgovora o bezbjednosti pripadnika ove populacije, Kalezić je istako odličnu dugogodišnju saradnju sa policijom.

Ostavi komentar

0/300