Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nova detonacija dinamita na Luštici i pomor ribe

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Radio Jadan

Nova detonacija dinamita na Luštici i pomor ribe

Samo par dana pošto su po ko zna koji put apelovali na ribare koji dinamitom desetkuju riblji fond, Udruženje Stop krivolovu objavilo je novi snimak detonacije, koja se dogodila prekjuče oko 13 sati i 45 minuta u rejonu Ponte Mačka na Luštici.

Odmah su kontaktirali Odjeljenje bezbijednosti Tivat, nakon čega se patrola Stanice granične policije Tivat II uputila na mjesto detonacije. Međutim, dvočasovna iscrpna potraga za počiniocima bila je bezuspješna.

Na snimku se jasno čuje detonacija i vidi „štap“ ronioca koji je snimao podmorje, dok mu je u momentu detonacije ruka zadrhtala.

Uspio je da dođe do svog plovila i nekako obavijesti članove Stop krivolovu.

U ovoj organizaciji ni ovoga puta nijesu imali podatak koliko je eventualno ribe uništeno kao ni ko je/su počinioc/ci.

Kako navode iz ove organizacije, nepristupačan teren i ovog puta bio je olakšavajuća okolnost za počinioce, odnosno „saučesnik“ koji im je pomogao da se sakriju od policije, ne budu uhvaćeni i prođu nekažnjeno.

„Dakle, sve vodi ka najgorem scenariju – da će neko zaista glavu izgubiti zbog onih koji i dalje zarad mizerne zarade dinamitom pokušavaju ubiti nešto ribe, pri tome ne mareći za živote drugih, a o moru i životu u njemu da ne govorimo!

Mizerne kazne koje sudovi određuju ovakvim prekršiocima su u stvari ono što njih i dalje drži aktivnima i spremnima da plate tih par stotina eura i nastave svoj višestruko pogubni zanat! To što dinamit bace u vodu da bi ubili ribu, ne smije da ih abolira od krivične odgovornosti“, upozoravaju iz Stop krivolovu.

Posjedovanje, a kamoli korišćenje eksplozivnih sredstava, u svakom slučaju, na moru ili kopnu, povlači krivičnu odgovornost i zatvorsku kaznu, osim, kako dodaju iz Stop ribolova, njima nepoznatog razloga, kada je riječ o krivolovu.

 

Ostavi komentar

0/300