11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Purišić: Nastaviti dobru saradnju Centra za socijalni rad i ZZZCG sa Opštinom Tuzi

Društvo

Comments 0

Purišić: Nastaviti dobru saradnju Centra za socijalni rad i ZZZCG sa Opštinom Tuzi

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić boravio je sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Tuzi i tom prilikom se sastao sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem.

Ministar je poželio rukovodstvu najmlađe crnogoroske opštine uspješan rad. Na sastanku je bilo riječi o modelima saradnje državnih i opštinskih organa i ustanova u pružanju podrške građanima novoosnovane Opštine Tuzi, koji su u stanju socijalne potrebe.

"Dogovoreno je da Centar za socijalni rad i nadležni opštinski organi dodatno unaprijede saradnju na prepoznavanju potreba najsiromašnijih građana, koji zbog raznih okolnosti nemaju pristup socijalnim fondovima i uslugama.

Postoji i potreba da se, kako su sagovornici konstatovali, kroz tu saradnju, sredstva iz budžeta Opštine i nadležnog resora namijenjena za materijana davanja iz oblasti socijalne i dječje zaštite, usmjeravaju onima kojima su najpotrebnija.

Takođe, dogovorena je saradnja na dpdatnoj prezentaciji programa koje je država obezbijedila za podsticaj zapošljavanja nezaposlenih lica", navodi se u saopštenju.

Istaknuta je potreba da se u ovoj opštini stvore adekvatni prosotrni i drugi uslovi za rad Centra za socijalni rad, Biroa rada, Fonda PIO, Fonda zdravstva, dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i dnevnog boravka za stare.
Predsjednik Opštine Đeljošaj je istakao da je saradnja sa MRSS, odnosno Centrom i ZZZCG kvalitetna i da je treba unaprijediti kako bi se, kako je rekao, poboljšale socijalne prilike u opštini.

Ministar je posjetio i Centar za socijalni rad, odnosno područnu jedinicu za Opštinu Tuzi i kancelarije ZZZCG i tom prilikom razgovarao sa direktoricom Centra Anom Stijepović i direktorom područne jedinice Markom Ljuljđurajem i šefom kancelarije biroa rada Valentinom Camajem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR