14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aktivisti CDPR-a ukazali na sve štetnosti konzumiranja duvanskih proizvoda

Društvo

Comments 0

Aktivisti CDPR-a ukazali na sve štetnosti konzumiranja duvanskih proizvoda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) obišli su učenike koji se odmaraju za vrijeme zimskog raspusta u posljednjoj smjeni od tri predviđene u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorica na Veruši, saopšteno je iz tog društva.

Učenici, njih sedamdesetak, u ovoj smjeni su uglavnom iz Podgorice i podgoričkih osnovnih škola. Tradicionalno predstavnici CDPR-a u mjesecu januaru sa njima razgovaraju o problemima koje sa sobom donosi pušenje, koje kasnije nažalost prelazi u zavisnost i time postaje jedna od teže izlječivih bolesti zavisnosti.

Kroz razgovor i druženje predstavnici CDPR-a i instruktori Dječjeg saveza na čelu sa direktorom Dječjeg saveza Podgorica Aleksandrom Miloševićem i upravnikom Odmarališta Ivanom Pelevićem, inače aktivistima CDPR-a, su im ukazali na sve štetnosti po zdravlje koje donosi konzumiranje duvanskih proizvoda, posebno na mlade i njihov organizam.

"Učenicima koji se tu ne samo odmaraju, nego i pripremaju za početak drugog polugodišta tekuće 2019/20 školske godine je istom prilikom podijeljen dobro poznati i uvijek korisni edukativni materijal CDPR-a „Živjeti bez dima”, „Sedam je koraka do zdravlja” i „Da li znate sve štetnosti pušenja”, kao i dobro poznate i nadamo se izuzetno korisne naljepnice „Zabrana prodaje cigareta licima mlađim od 18. godina”, „Zabranjeno pušenje” i edukativna „Zona bez dima”.

Istovremeno nam je izuzetno drago kada posjetimo djecu na Veruši i vidimo da djecu u holu Odmarališta na glavnom mjestu za poruke pored plana boravka, dočekuju i naši posteri „Pravo na zdravo” i „Maneken duvanske industrije”.

Razgovor i druženje sa prisutnom djecom na navedenu temu je samo jedno u nizu predavanja koja se održavaju u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica, a održavaćemo ih svakako i dalje redovno tokom zimskog i ljetnog odmora u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorica na Veruši", navodi se u saopštenju.

Svih ovih godina navedena predavanja o problemima pušenja i ukazivanja na njegovu štetnost po zdravlje redovno održavaju u okviru edukacije djece i mlade populacije i po vaspitnoobrazovnim ustanovama (osnovne i srednje škole) u Podgorici, ali i cijeloj Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR