14 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade; Pirc Musar: To je dobra stvar

Politika

Tag Video
Comments 2

Mandić: Izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade; Pirc Musar: To je dobra stvar

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

"Predsjednik Mandić je, prije svega, predsjednici poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, dodajući da je prije par dana imao jako produktivan sastanak i sa ambasadorkom Republike Slovenije u Crnoj Gori, te da se tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja EU sastao sa predsjednicima donjeg i gornjeg doma te zemlje.

Predsjednik je istakao da se u Crnoj Gori pojavila nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji i da je obaveza političara da ispune očekivanja građana koji žele da naša zemlja ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore. 

Navodi se da je Mandić predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih šest mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana.

"Predsjednik Skupštine je zaključio da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine.

Predsjednica Republike Slovenije je zahvalila predsjedniku Mandiću na prijemu, posebno ističući da će njena zemlja svakog dana podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU.

Predsjednica Pirc Musar je dodala da su rezultati Skupštine Crne Gore zapaženi širom Evrope, te istakla da se naša zemlja nalazi na pravom putu. U tom kontekstu, predsjednica Slovenije je rekla da je dobra stvar što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će naša zemlja u narednih godinu dana zatvoriti 10 pristupnih poglavlja", piše u saopštenju. 

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, predsjednica Pirc Musar je apostrofirala da u njoj svi činioci u našoj zemlji, a posebno pravosudni sistem moraju biti snažni i beskompromisni, dodaju iz Skupštine. 

Predsjednica Slovenije je na kraju zahvalila na prijemu, te saopštila da bi joj bilo izuzetno drago da Mandić u narednom periodu posjeti Sloveniju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Kakva tetkičasta pričica konzervativaca čija nadležnost nije da petljaju oko Vlade.

Drago

Bivša advokatica Melanije Tramp i vlasnica kompanije Ruska Dača , očigledno protežira Mandića u njegovoj želji za što bržom rekonstrukcijom vlade ... To bi neko nazvao mešanjem u unutrašnje dnevno političke stvari druge države ... Ili žena nije u toku ...