10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je Podgoričanin kojeg su uhapsili pripadnici specijalne policije?

Izvor: Foto: Pobjeda.me

Hronika

Comments 0

Ko je Podgoričanin kojeg su uhapsili pripadnici specijalne policije?

Izvor: Pobjeda.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Rade Popović iz Podgorice uhapšen je juče ujutro u glavnom gradu zbog sumnje da je bio logistika u ubistvu tridesetogodišnjeg Podgoričanina Mila Ilića – saznaje Pobjeda.

Njemu su lisice stavili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja koji su sa kolegama više mjeseci intenzivno radili na ovom slučaju i prikupljali dokaze koji su rezultirali hapšenjem Popovića.

Prema informacijama Pobjede, Popović je osumnjičen da je u zločinu pomogao sugrađaninu Marjanu Vujačiću (30) koji je sredinom juna uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje, kako su tada saopštile srpske vlasti, da je učestvovao u četiri ubistva – dva u Podgorici, jednom u Srbiji i jednom u Amsterdamu.

Popović je, kako istražitelji imaju saznanja, bio zadužen za logistiku. Hapšenjem Popovića i Vujačića nije stavljena tačka na istragu ubistva Ilića, već se ispituju uloge i još nekih osoba i prikupljaju dokazi. Postoje saznanja da je u zločinu, osim Vujačića i Popovića, bilo još umiješanih, ali će u narednim danima istrage biti konkretizovane uloge još nekih osoba. Specijalno policijsko odjeljenje juče je u okviru ove istrage pretreslo i neke lokacije u Budvi.

Marjana Vujačića, osim za učešće u ubistvu Ilića, terete za umiješanost u likvidacijama srpskog državljanina Jugoslava Cvetanovića u Vranju, Veselina Kalezića u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Prema evidenciji bezbjednosnih službi, Vujačić je blizak ljudima iz škaljarskog klana i za njih je i njima bliske grupe odrađivao poslove.

Milo Ilić ubijen je 29. aprila usred dana, a istraga je pokazala da je bio upleten u poslove sa kavačkom kriminalnom grupom. Kako se sumnja, Ilića je tog kobnog dana neko pozvao na telefon, zbog čega je i izašao iz kuće, nakon čega je ubica ispalio više projektila u njega. Istražitelji su 24 sata nakon zločina došli do snimka na kojem se vidi ubica i svi prikupljeni dokazi poslati su na vještačenje.

Vujačića terete i za ubistvo sugrađanina Veselina Kalezića 19. novembra prošle godine ispred lokala „Level“ na Starom aerodromu. Kalezić se u policijskim evidencijama vodio kao član kavačkog klana. Nedugo nakon zločina, policija je pronašla zapaljeno vozilo u selu Botun u Zeti, koje je korišćeno u ubistvu.

Vujačić je osim kontakata sa osobama iz škaljarskog klana, kako se osnovano sumnja, sarađivao i sa grupacijama koje sa njima blisko sarađuju, među kojima je zemunski klan na čijem je čelu Beograđanin Luka Bojović.

Istražitelji sumnjaju da je Vujačić ubio Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića, koji je u zatvoru zbog optužbi da je 29. aprila 2013. u Beogradu ubio Lukinog brata Nikolu Bojovića.

Neposredno prije ubistva Jugoslava, njegov brat Saša tokom suđenja tražio je od srpskih vlasti da mu zaštite brata jer je tvrdio da će biti ubijen.

Saši Cvetanoviću lisice su stavili podgorički policajci 29. avgusta 2013, a srpskim vlastima izručili ga u januaru 2014. Prema optužnici srpskog tužilaštva, Saša Cvetanović je po nalogu Slobodana Šaranovića iz Danilovgrada ubio Nikolu Bojovića za 30.000 eura.

Šaranović je to učinio kako bi se osvetio za ubistvo brata Branislava Šaranovića, koji je, kako je vjerovao, ubijen po nalogu Beograđanina Luke Bojovića. Slobodan Šaranović ubijen je 11. marta 2017. u Budvi, a njegov brat 8. oktobra 2009. u Beogradu.

Vujačića terete i za likvidaciju kontroverznog biznismena Gorana Tasića (46) 15. marta prošle godine u Amsterdamu. Tasić je likvidiran samo sat nakon što je sletio u Holandiju. Policija pretpostavlja da je Tasić naveden u ulicu Piet Mondrianstraat, gdje je upucan. I holandska i srpska policija sumnjaju da se Tasić bavio trgovinom droge i da je to motiv ubistva. M. Ž.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR