10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rasvijetljena ubistva Mila Ilića i Veselina Kalezića

Izvor: Foto: PR Centar

Hronika

Tag Video
Comments 0

Rasvijetljena ubistva Mila Ilića i Veselina Kalezića

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Policija je rasvijetlila ubistvo Mila Ilića i Veselina Kalezića, saopšteno je danas na zajedničkoj konferenciji za medije Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva. Podgoričanin Rade Popović uhapšen je juče u podgorici, a M.V je, kako su saopštili trenutno u Srbiji.

"Policijski službenici podnijeli su SDT-u poseban izvještaj uz krivičnu prijavu i to protiv R.P. (1983) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i dva djela teško ubistva i protiv M.V. (1985)  kom se na teret stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i takođe dva djela teško ubistvo"- saopšteno je na konferenciji.

Oni su označeni pripadnici kriminalne organizacije čiji je organizator za sada nepoznat.

Osumnjičeni su 19.11.2018. u Podgorici na podmukao način likvidirali Kalezića oko 19 sati, a tom prilikom koritili su ukradeno vozilo marke "Reno megan".

Osumnjičeni M.V. je navodno prišao Kaleziću sa leđa i ispalio više projektila kalibra 9mm, a nakon toga je sa pomagačem pobjegao. Vozilo je zapaljeno u selu Botun kako bi se uništili dokazi. 

Oni su 29.04. ove godine likvidirali i Mila Ilića, a vozilo koje su koristili iznajmili su u jednoj rent a car agenciji u Podgorici. Ovo ubistvo odrađeno je po sličnom scenariju, saopšteno je na konferenciji.

M.V. je izašao iz vozila, ispalio smrtne projektile i pobjegao sa lica mjesta.

Ilić je izrešetan u Ulici Oktobarske revolucije 29. aprila oko 16.30 sati nakon što je prethodno praćen. On je pokušao da izbjegne smrt i nakon prvih hitaca krenuo je da bježi ali je pao u blizini svog parkiranog džipa. Kamere su snimile ubicu koji je na glavi imao kačket. On je pješke prišao Iliću i u njegovom pravcu ispalio više hitaca, a policija je medijima dostavila snimak navodnog egzekutora.

Novinari su pitali i da li se još neka lica potražuju povodom ubistva Kalezića i Ilića, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je odgovorio da je stvorena ozbiljna kriminalna organizacija.

"Svaka kriminalna organizacija teži širenju i brojčano i materijalno i organizaciono. Ovi ljudi ovdje imaju podatke o članovima te kriminalne organizacije, gdje se oni nalaze. Dakle ima ih još", kazao je Katnić.

Na konferenciji su govorili glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, specijalne tužiteljke Stojanka Radović i Lidija Vukčević, stručna saradnica Jovanka Krunić, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić i načelnik Odsjeka za suzbijanje najtežih krivičnih djela Milorad Žižić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR