Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pljevlja: Učenik donio i pokazivao đedov pištolj u blizini škole

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: PV Informer

Pljevlja: Učenik donio i pokazivao đedov pištolj u blizini škole Ilustracija

U Pljevljima je u petak L.L. (14), učenik jedne od osnovnih škola, u naselju Moćevac u blizini škole "Salko Aljković" donio đedov pištolj, piše Pv Informer. 

Dječak je pištolj pokazivao djeci.

Srećom, kako prenosi ovaj portal, naišao je jedan odgovoran građanin koji je primijetio u dječakovim rukama pištolj i oduzeo mu ga i odmah obavijestio Upravu policije.

Dječak je pobjegao ali su pripadnici policije poslije obavljenih istražnih radnji angažovanjem svih kapaciteta centra policije Pljevlja, pronašli dječaka, obavili razgovor sa roditeljima i utvrdili da je dječak L.L.(14) od đeda koji ima skoro 90 godina i jako je slabog vida otuđio oružje.

Utvrđeno je da je oružje ranije registrovano ali za koje u skladu sa zakonom nije produžena dozvola za držanje tog oružja, ali je nesavjesnim postupanjem omogućeno tom djetetu pristup oružju.

Utvrdjeno je da je pištolj na sreću bio prazan. Poslije obavljenih policijskih istražnih radnji slučaj je predat nadležnom Tužilaštvu i protiv maloljetnog L.L (14) će biti pokrenut krivični postupak.

Iz Centra bezbjednosti Pljevlja zahvaljuju odgovornom građaninu na savjesnom postupku i istovremeno ukazuju da se o ovakvim slučajevima mora pričati, a ne gurati pod tepih i intervenisati samo onda kad se dogode tragični slučajevi.

Takođe su apelovali na članove porodica koji imaju dozvolu za držanje oružja da to oružje čuvaju u skladu sa zakonom i posebno van domašaja djece, da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormanima koji se ne mogu lako otvoriti, a municija se mora čuvati odvojeno od oružja.

Ostavi komentar

0/300