Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zabjelo: Uhapšen Baranin, član kriminalne grupe

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Zabjelo: Uhapšen Baranin, član kriminalne grupe

Podgorička policija uhapsila je M.G. iz Bara, člana jedne kriminalne grupe, nakon što je kod njega pronašla pištolj u ilegalnom posjedu sa uklonjenim fabričkim brojem i metkom u cijevi.

"Operativna grupa CB Podgorica je juče oko 13h u naselju Zabjelo u Podgorici kontrolisala člana jedne organizovane kriminalne grupe iz Bara, M.G. (30) kod koga je tom prilikom pronađeno vatreno oružje – pištolj u ilegalnom posjedu sa uklonjenim fabričkim brojem i metkom u cijevi", saopšteno je iz policije.

Sprovodeći dalju kriminalističku obradu policijski službenici blokirali su naselje Zabjelo i u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom  pretresli tzv. štek stanova i drugih prostorija koje koristi M.G. na tri lokacije u Podgorici i Tuzima, navedeno je u saopštenju policije. 

"Pretresom ovih lokacija policija je pronašla municiju, dva punjača ručnih radio stanica, zaštitni prsluk - pancir, dva mobilna telefona sa visokim stepenom kripto zaštite koji se koriste za enkriptovanu komunikaciju, pasoš na ime druge osobe za koji se opravdano sumnja da je zloupotrebljivan u cilju sprovođenja kriminalnih aktivnosti, kao i novac u iznosu od oko 5.000 eura".

M.G. je uhapšen  i uz krivičnu prijavu sproveden VDT u Podgorici na dalju nadležnost, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Policija će, kako je saopšteno, nastaviti da sprovodi intenzivne proaktivne istražne aktivnosti u odnosu na sve članove organizovanih kriminalnih grupa.

Ostavi komentar

0/300