11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšen osumnjičeni zbog prijetnje Adrijanu Vuksanoviću

Hronika

Comments 1

Uhapšen osumnjičeni zbog prijetnje Adrijanu Vuksanoviću

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Policija je identifikovala i uhapsila N.P. koji je osumnjičen da je prijetio predsjedniku HGI-ja Adrijanu Vuksanoviću.

"Brzom i efikasnom akcijom policije identifikovano je i lišeno slobode lice koje je putem jedne društvene mređe uputilo prijetnje Predsjedniku Hrvatske građanske inicijative i poslaniku Adrijanu Vuksanoviću.

Slobode je lišen N.P. (23) iz Kotora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju.

On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je putem jedne društvene mreže upućivao Vuksanoviću poruke prijeteće sadržine.

"N.P. će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru", saopšteno je iz UP.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović primio je preko društvene mreže Facebook prijeteće poruke.

Naime, u porukama Vuksanoviću, korisnik potpisan kao Nikola Peraš mu poručuje "Pripazi se Adrijane" uz fotografiju Novaka Đokovića i četničku pjesmu "Na sred gore Romanije".

Kako je Vuksanović juče kazao u izjavi za Antenu M, to nije prvi put da mu stižu prijetnje, ali je riješio da ih prijavi i javnost obavijesti o tome. 

"Prijavio sam nadležnim organima prijetnju koju sam dobio. Ovo nije prvi put da se suočavam s ovakvim pojavama, samo što ih do sada nisam medijski eksponirao. Kako je od pojedinih društvenih subjekata stvoren pogodan ambijent za ispoljavanjem ovakve vrste 'junaštva', smatrao sam da je potrebno pored pružanja informacije nadležnim institucijama, obavjestiti i javnost''- kazao je Vuksanović za Antenu M.

I danas je Vuksanović primio prijeteću poruku. Slučaj je prijavio nadležnim organima i, kako je kazao za Antenu M, i očekuje njihovu efikasnu reakciju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Strepnja

Sada su institucije na ispitu i mogu pomoći ne samo Gospodinu Vuksanoviću, već i mnogima još, kao i povjerenju u državu.Pitanje je kako i koliko snažno će biti kažnjen ovaj počinilac...