Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uhapšen osumnjičeni zbog prijetnje Adrijanu Vuksanoviću

| Postavio/la: Marija Mitrović

Uhapšen osumnjičeni zbog prijetnje Adrijanu Vuksanoviću

Policija je identifikovala i uhapsila N.P. koji je osumnjičen da je prijetio predsjedniku HGI-ja Adrijanu Vuksanoviću.

"Brzom i efikasnom akcijom policije identifikovano je i lišeno slobode lice koje je putem jedne društvene mređe uputilo prijetnje Predsjedniku Hrvatske građanske inicijative i poslaniku Adrijanu Vuksanoviću.

Slobode je lišen N.P. (23) iz Kotora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju.

On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je putem jedne društvene mreže upućivao Vuksanoviću poruke prijeteće sadržine.

"N.P. će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru", saopšteno je iz UP.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović primio je preko društvene mreže Facebook prijeteće poruke.

Naime, u porukama Vuksanoviću, korisnik potpisan kao Nikola Peraš mu poručuje "Pripazi se Adrijane" uz fotografiju Novaka Đokovića i četničku pjesmu "Na sred gore Romanije".

Kako je Vuksanović juče kazao u izjavi za Antenu M, to nije prvi put da mu stižu prijetnje, ali je riješio da ih prijavi i javnost obavijesti o tome. 

"Prijavio sam nadležnim organima prijetnju koju sam dobio. Ovo nije prvi put da se suočavam s ovakvim pojavama, samo što ih do sada nisam medijski eksponirao. Kako je od pojedinih društvenih subjekata stvoren pogodan ambijent za ispoljavanjem ovakve vrste 'junaštva', smatrao sam da je potrebno pored pružanja informacije nadležnim institucijama, obavjestiti i javnost''- kazao je Vuksanović za Antenu M.

I danas je Vuksanović primio prijeteću poruku. Slučaj je prijavio nadležnim organima i, kako je kazao za Antenu M, i očekuje njihovu efikasnu reakciju.

Komentari

Strepnja,

Sada su institucije na ispitu i mogu pomoći ne samo Gospodinu Vuksanoviću, već i mnogima još, kao i povjerenju u državu.Pitanje je kako i koliko snažno će biti kažnjen ovaj počinilac...

Ostavi komentar

0/300