Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Njemci zainteresovani za ulaganje u Ulcinj

| Postavio/la: Marija Mitrović

Njemci zainteresovani za ulaganje u Ulcinj

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović primio je delegaciju Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i spoljnu trgovinu Njemačke - Bundesverband für Wirtschaftsförderung und Außenwirtschaft (BWA), na čelu sa predsjednikom upravnog odbora Mihaelom Šumanom, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Kako su kazali, tokom razgovora bilo je riječi o turističkim razvojnim potencijalima Crne Gore sa posebnim akcentom na Ulcinj, za koju destinaciju su njemački gosti iskazali veliko inetresovanje.

"Prilikom razgovora potpredsjednik Husović je je upoznao goste sa aktuelnostima u radu Vlade, investicijama i aktivnostima u turističkoj i drugim granama privrede, kao i potencijalnim mogućnostima za ulaganje na ovom području, te iskazao zadovoljstvo da se sve više, za ulaganja u našoj državi interesuju i privrednici iz Njemačke, što je ujedno i pokazatelj da privrednici Njemačke i Evropske unije prepoznaju Crnu Goru kao destinaciju za razvoj svojih biznis ideja", navedeno je u saopštenju.

Šuman je u svom izlaganju predstavio organizaciju na čijem je čelu i upoznao Husovića sa njihovim aktivnostima i planovima da u narednom periodu budu što prisutniji u Crnoj Gori.

BWA je, kako je kazao Šuman, ekskluzivna, neprofitna poslovna asocijacija, isključivo finasirana od strane 1300 kompanija, članica ili partnera koji su u raznim projektima podržani od strane BWA.

Kako su kazali, savezna kancelarija asocijacije se nalazi u Berlinu te iza sebe imaju već mnogo završenih projekata u više od 70 zemalja širom svijeta.

Ostavi komentar

0/300