Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zbog neizdavanja računa izrečene kazne od preko dva miliona

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Dnevne novine

Zbog neizdavanja računa izrečene kazne od preko dva miliona

Najveći broj nepravilnosti u okviru kampanje Budi odgovoran, pokrenute 2013, evidentiran je u kategoriji neizdavanja fiskalnih računa po osnovu kojih su izrečene kazne od 2,09 miliona EUR, saopšteno je iz Poreske uprave.

Građani su u proteklih šest godina po tom osnovu podnijeli ukupno 8,57 hiljada prijava.

“U kategoriji rada na crno prijavljeno je 6,09 hiljada nepravilnosti, te su izrečene kazne u od 463,69 hiljada EUR. Građani su prijavili i dvije hiljade slučajeva kršenja potrošačkih prava, sa iznosom kazni od 166,47 hiljada EUR”, kazali su iz PU, pišu Dnevne novine.

Oni su dodali da je prijavljeno i 368 nepravilnosti na kupalištima, na osnovu kojih je su izrečene novčane kazne od ukupno 51,98 hiljada EUR.

Predstavnici PU su saopštili da je tokom šestogodišnje realizacije kampanje obezbijeđena podrška građana u borbi protiv sive ekonomije.

“Na osnovu toga je evidentirano 17,04 hiljade prijava neregularnog poslovanja i izrečeni prekršajni nalozi u ukupnoj novčanoj vrijednosti od 2,78 miliona EUR. Kroz projekat su definisane tri vrste nepravilnosti i to neizdavanje fiskalnih računa, rad na crno i kršenje potrošačkih prava”, precizirali su u PU.

Osim PU, u realizaciju projektnih aktivnosti uključene su i uprave za inspekcijske poslove i za bezbjednost hrane, veterinu i fitiosanitarne poslove, kao i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Ostavi komentar

0/300