15 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
10 miliona eura za proširenje i modernizaciju mreže VOLI supermarketa

Ekonomija

Comments 1

10 miliona eura za proširenje i modernizaciju mreže VOLI supermarketa

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Zahvaljujući kreditu od 10 miliona eura koji EBRD obezbjeđuje, potrošači i poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori će imati koristi od daljeg širenja Volija, vodećeg lanca supermarketa u zemlji i jednog od najvećih kupaca lokalnih proizvoda, navedeno ej u saopštenju.

Ova sredstva će se, kako su pojasnili, koristiti za otvaranje četiri nove Voli prodavnice, uključujući tu jedan supermarket i jednu manju prodavnicu, kao i za renoviranje i proširenje pet postojećih prodavnica.  

''Sa tržišnim udijelom od oko 30 odsto i 66 prehrambenih maloprodajnih objekata širom zemlje, Voli je vodeći lanac prehrambenih prodavnica i jedan od najbolje priznatih brendova u Crnoj Gori.

Nove prodavnice će se nalaziti u nedovoljno servisiranim regionima, izvan glavnih urbanih područja, gdje su ovi formati prodavnica još uvijek rijetki''-navedeno je u saopštenju. 

Sredstva EBRD će takođe finansirati obuku najmanje 750 učenika u prodaji i pružanju korisničkih usluga, i na taj način omogućiti mladima pristup osposobljavanju i sticanju novih vjestina i zapošljavanju. Ona će služiti i za obezbjeđenje novih ekonomskih mogućnosti mlađim generacijama u Crnoj Gori.

Jaap Sprey, šef EBRD-a u Crnoj Gori, je rekao:

"Ovo je lijep nastavak naše uspješne saradnje sa preduzećem Voli. Kroz dalju podršku kompaniji pomažemo razvoj veze između poljoprivrednih proizvođača i prodajnih lanaca, kao i jačanje privatnog sektora kako bi postao još otporniji i inovativniji – što predstavlja neke od ključnih izazova u Crnoj Gori ". 

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Crnoj Gori i do danas je kroz 60 projekata uložio 571 milion eura u različite sektore privrede. Strategija Banke u zemlji se fokusira na napore da se pomogne Crnoj Gori da poveća konkurentnost privatnog sektora i na pružanje podrške održivim praksama u turizmu.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Stalni sam kupac u Voli marketima i tamo kupujem 99%. Drago mi je da domaća trgovina parira ino lancima. Volio bih da VOLI prestane da prodaje Carnex proizvode iz Srbije zapakovane u ambalažu NAŠE! Puno bi prirodnije bilo da to bude neki domaći proizvođač i da u svim rafovima stoje domaći proizvodi na najboljim mjestima! Volimo te Crna Goro!