Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Prodavnica igračaka" izvedena pred tivatskom publikom

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Radio Tivat

"Prodavnica igračaka" izvedena pred tivatskom publikom Foto: Radio Tivat

Predstava "Prodavnica igračaka", u produkciji Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, sinoćnjom izvedbom pred tivatskom publikom, opravdala je višestruke nagrade.

Priču o djevojčici Dini koja se nađe u čarobnoj prodavnici igračaka gdje se ne plaća novcem već godinama života, vrlo pažljivo su pratili mališani stariji od 6 godina kojima je i namijenjena.

Ništa manje nijesu uživali ni stariji. Primili su toplinu ali ostali otvoreni za komunikaciju, kazala je Katarina Krek koja uz Gorana Slavića, Branku Femić-Šćekić, Branka Ilića i Pavla Ilića čini glumačku ekipu predstave. 

Dinu je želja za posjedovanjem novih stvari koje je plaćala godinama života umjesto novcem, vrlo brzo učinila staricom. Najmlađoj publici je predočeno da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednost imaju ljubav, prijateljstvo, osjećanja i brižnost.

"Ova predstava to preispituje, preispituje vrijednosti. Mislim da su klinci prepoznali, upravo kroz tu priču, da nije dobro tek tako tražiti da bi se imalo nego da treba vrednovati ono što imaš već. To je najvažnije, to je najvrijednija poruka koju im u ovo današnje vrijeme možemo donijeti sa scene", poručila je Katarina Krek i dodala da su lutkarske predstave uvijek pune a dječiji glas o predstavi kada je dobra se lako širi.

Ostavi komentar

0/300