Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bokeška ulica od subote zatvorena za saobraćaj

| Postavio/la: Marija Mitrović

Bokeška ulica od subote zatvorena za saobraćaj

Glavni grad će, kao što je najavljeno, početi sa faznim zatvaranjem ulica za saobraćaj i pretvaranjem užeg centra grada u pješačku zonu, saopšteno je iz PG biroa.

"S tim u vezi, od subote, 28. decembra zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila u Ulici Bokeškoj od Bulevara Stanka Dragojevića do Ulice Njegoševe, u svrhu promjene režima saobraćaja i stvaranja pješačkih zona u užem centru grada. Dostavnim vozililma će se omogućiti kretanje u periodu od 06.00 do 10.00 časova.

Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da pomenuto zatvaranje Ulice Bokeška, podrazumijeva promjenu režima saobraćaja i u Njegoševoj ulici,  tako što će se kretanje vozila preusmjeriti suprotno od dosadašnjeg i to u smjeru od Bulevara Ivana Crnojevića, preko Njegoševe ulice ka Trgu Nezavisnosti i dalje uobičajenim trasama.

Podsjećamo, u prethodnom peridodu pristupilo se izradi studije o saobraćaju i revitalizaciji centra grada, čija se završetak uskoro očekuje. Studija će analizirati i ponuditi moguća rješenja za regulisanje mirujućeg saobraćaja u najužem gradskom jezgru, a pri tom i razmotriti mogućnosti o ukidanju kolskog saobraćaja. Veći evropski i svjetski gradovi u potpunosti su isključili saobraćaj u svojim centrima, na taj način dajući im primarnu pješačku funkciju, pa vjerujemo da će ova praksa i podgoričkom centru vratiti stari sjaj, naravno uz uključivanje novih sadržaja koje će naše sugrađane vratiti centru", navedeno je iz Glavnog grada.

U nastavku je skica koja detaljnije prikazuje novi režim saobraćaja.

Ostavi komentar

0/300