14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević: Velika opoziciona pobjeda, čestitam Šaranoviću i Koprivici

Politika

Comments 0

Pavićević: Velika opoziciona pobjeda, čestitam Šaranoviću i Koprivici

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Preśednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je poslanicima Danilu Šaranoviću i Momu Koprivici na izboru za članove Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„Čestitam gospodi Šaranoviću i Koprivici i na izboru za članove Odbora i na velikoj opozicionoj pobjedi koja je ostvarena usvajanjem Briselskog plana, a sada i njihovim pozicioniranjem kao članova Odbora. Konačno su stvorene osnovne pretpostavke da se radi na uslovima za organizovanje prvih fer parlamentarnih izbora u Crnoj Gori iduće godine“, rekao je Pavićević.

Pavićević je napomenuo da sada očekuje i od drugih opozicionih političkih formacija koje žele savremenu Crnu Goru da javno i u punom kapacitetu podrže rad Odbora.

„Ovo je velika šansa za Crnu Goru i nadam se da će i druge građanske snage u crnogorskoj politici podržati rad Odbora i aktivno učestvovati u procesima koji vode ka slabljenju uticaja DPS-a.  Još jednom ističem i pozitivnu ulogu međunarodnih predstavnika koji su u ovom slučaju na djelu pokazali iskrenost u želji da i Crna Gora dosegne najviše standarde izbornog zakonodavstva koji se praktikuju u državama Evropske unije“, rekao je Pavićević.

Pavićević je ponovio da će Crna Gora iskoračiti naprijed onoga trenutka kada ukupna, zajednička politička snaga DF-a i DPS-a padne na ispod polovine podrške u biračkom tijelu.

„Danas smo korak bliže ka ostvarenju velikog političkog cilja svih emancipatorskih snaga u crnogorskoj politici, a to je da zajednička politička snaga DF-a i DPS-a padne na ispod polovine podrške među građanima Crne Gore. To je šansa za Crnu Goru i za svakog crnogorskog građanina. I za mene nema dileme, naredna godina će biti godina promjena na bolje“, zaključio je Pavićević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR