Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Damjanović: Bojkot izbora bez tehničke vlade

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Damjanović: Bojkot izbora bez tehničke vlade

Potpisnici Sporazuma o budućnosti treba jasno da poruče da bez vlade građanskog povjerenja neće učestvovati na izborima, nakon što su iz Demokratske partije socijalista  kazali da nema osnova za formiranje tehničke vlade, ocijenio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

On smatra da je opcija bojkota izbora na svim nivoima, u ovom trenutku, potpuno legitimna i da će zavisiti, kako od spremnosti vlasti da ipak uđe u dijalog sa opozicijom oko pripreme slobodnih izbora, tako i od odnosa unutar opozicije.

"Nakon odustajanja od dijaloga o tehničkoj Vladi, i nadam se, adekvatnog odgovora pojedinih kolega koji je najavljen, mi potpisnici Sporazuma o budućnosti treba da se jasno odredimo da bez vlade građanskog povjerenja, koja bi u tehničkom smislu sprovela fer izborni proces prosto ne možemo ući u neravnopravnu izbornu utakmicu", kazao je Damjanović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, svako soliranje i odbijanje unutaropozicionog dogovora može biti vjetar u leđa DPS-u i satelitima u planiranju i realizaciji jos jedne izborne prevare.

Damjanović je rekao da najava DPS-a, da ne želi dijalog oko tehničke vlade koja bi se bavila sprovođenjem novog izbornog zakonodavstva u pravcu stvaranja uslova za fer i slobodne izbore, logičan je epilog farse sa "tzv.odborom koji se, već godinu, neuspješno bavio izbornom reformom".

"Neprincipijelni dil DPS-a i jedne opozicione partije, javno realizovan odlukama Skupštine 31.jula i 23.avgusta, samo je olakšao posao DPS-u, u smislu pokušaja svojevrsne političke prevare, na koju su nasjeli pojedini subjekti", kazao je Damjanoi.

On je rekao da proces iz kog je "tim dilom" uklonjeno dvije trećine opozicionih poslanika, potpisnika Sporazuma o budućnosti, odnosno čak sedam opozicionih parlamentarnih partija i nije imao šansu za uspjeh.

"U situaciji vd stanja u pravosuđu, odnosno sudskom savjetu, kao i u tužilaštvu, sa nastavkom političkih progona opozicionih kolega, dok se ne rješavaju evidentni slučajevi korupcije visokih državnih funkcionera svakom dobromislećem građaninu ove države je jasno u kakvom se političkom tumaranju nalazi Crna Gora", ocijenio je Damjanović.

On je zaključio da evidentan zastoj u procesu pregovora sa Evropskom unijom, ukazuje da je to jasno i evropskim partnerima

Komentari

Demokrata,

Ovaj nam scede uzeti mjesto u Odboru pa sad svasta za nas prica! A sad da su izbori ni cenzus ne bi presao.

Marocco,

Ko o cemu oni o bojkotu, ovo ne moze vise sta rade ovi ljudi.

Luka,

Ma kakva tehnicka vlada nije ovo igralište pa da se sprdate s narodom. Nemate nikakve ideje i nemate apsolutno nikakav program.

Tito,

E moj sinko svjestan si ti svog poraza, a i poraza opozicionih drugara koji dozivljavate i koje cete uvijek dozivljavate dokle god budete dijelili narod po vjeri i naciji

Komita,

Aooo batali tu praznu pricu damjanovicu

Ostavi komentar

0/300