Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Jonica: Podijeljena i zavađena Crna Gora nikome ne može donijeti dobro

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Jonica: Podijeljena i zavađena Crna Gora nikome ne može donijeti dobro

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica razgovarala je juče sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Sastanku su, kako je saopšteno, prisustvovali i šef političko-ekonomskog odjeljenja u Ambasadi SAD u Podgorici Luis Giter i politički savjetnik Zlatko Ivanović.

Jonica je, kako je saopšteno, zahvalila američkoj ambasadorki na inicijativi za sastanak i istovremeno je upoznala sa organizacionom strukturom i aktivnostima Socijalista Crne Gore, kao najmlađe stranke na političkoj sceni.

Jonica je istakla da su Socijalisti Crne Gore osnovani kao izraz želje i potrebe svih onih građana i građanki koji žele više kulture dijaloga, odnosno onih koji smatraju da vrijednosti slobode, jednakosti, solidarnosti i pravde treba da dobiju puni smisao u Crnoj Gori.

''Povodom situacije u Crnoj Gori nastale usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Jonica je ukazala na važnost iskrenog dijaloga i najskorijeg dogovora države i Crkve, koji će rezultirati obostrano prihvatljivim rješenjem, a zaključivanje Temeljnog ugovora bio bi dobar korak u tom pravcu.

Predsjednica Socijalista je naglasila da je politička stabilnost uslov bez kojeg se ne može govoriti o daljem razvoju Crne Gore i srećnijoj budućnosti njenih građana, dodajući da podijeljena i zavađena Crna Gora nikome ne može donijeti dobro''- saopšteno je iz te partije.

Podsjećajući da je Crna Gora ušla u izbornu godinu, predsjednica Socijalista je ukazala da treba uraditi sve kako bi građani na parlamentarnim izborima dobili legitimnu i demokratsku vlast.

Jonica je ocijenila da ovaj susret predstavlja prvi korak ka kontinuiranom političkom dijalogu Socijalista i diplomatskih predstavnika SAD-a, uz ocjenu da širenje ekonomske saradnje između SAD i Crne Gore predstavlja dobru osnovu za dalje jačanje veza između dvije zemlje i njihovih građana i građanki.

Sastanku su u ime Socijalista Crne Gore, osim Jonice, prisustvovali osnivači Socijalista dr Branko Ivanović, Slađana Živković i Ognjen Vukasović.

Komentari

drugo pakovanje,

I, sta sad? Dobili smo novi ogranak SNPa i korziranja za Amfilohijem...

Ostavi komentar

0/300