16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi Guglov algoritam donosi promjene u načinu pretrage vijesti

Izvor: Foto:Wikipedia

Mozaik

Comments 0

Novi Guglov algoritam donosi promjene u načinu pretrage vijesti

Izvor: B92

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Najpopularniji pretraživač interneta - Google, promijenio je svoj algoritam pretrage, zbog čega će uskoro u vrhu rezultata pretrage naglasak staviti na originalno izvještavanje.

To znači da nam ubuduće, kada otvorimo Google/Vijesti, na prvim pozicijama neće više biti one "klikabilne" i popularne vijesti, već originalne vijesti nastale istraživačkim novinarskim radom.

"U današnjem ubrzanom svijetu vijesti, originalno izvještavanje o nekoj temi ne ostaje dugo na vrhu", napisao je na svom blogu potpredsjednik Googlea za vijesti Ričard Gingras.

Kompanija će izdati i nove smjernice za svoje ocjenjivače - više od deset hiljada ljudi koji ocjenjuju rad pretraživača.

"Da bi validirali naše algoritme i pomogli našem sistemu da shvati autoritet pojedinih stranica, imamo više od deset hiljada ocjenjivača iz čitavog svijeta koji procjenjuju naš rad. Njihova povratna informacija ne mijenja rang listu posebnih rezultata koje ocjenjuju. Umjesto toga, njihove povratne informacije se koriste za evaluaciju i poboljšanje algoritma na način koji je primjenljiv na sve rezultate", dodaje Gingras.

Google vijesti su do sada su na sam vrh izbacivale sve one nedavne, od kojih korisnike većina nije ni zanimala.

"Davanjem boljeg pristupa originalnom novinarstvu za sve vrste priča - od filma, sporta, muzike i sveta poznatih, pa sve do ozbiljnog novinarstva iza pokreta #MeToo, krize sa opijatima i 'Panamskih papira' (Panama Papers), to će pomoći ljudima da budu bolje informisani o vijestima koje im nešto znače", zaključio je Gingras.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR