Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Leteći automobil: Globalni giganti testiraju granice mogućeg

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: SEEbiz/B92

Leteći automobil: Globalni giganti testiraju granice mogućeg Screenshot

Samo nekoliko dana nakon što je Boing uložio 20 miliona dolara u projekat svemirskog turizma, kompanija je dogovorila i partnerstvo sa Poršeom.

Naime, saradnja dva giganta trebalo da razvija "rješenja za luksuznu urbanu vazdušnu mobilnost". Drugim riječima, čini se da Porše i Boing planiraju zajedničkim snagama da krenu u ispitivanje mogućnosti za razvoj letećih automobila.

Memorandumom o razumijevanju dvije kompanije su se obavezale da istraže mogućnosti vazdušnog prevoza u gradovima, i da iskoriste svaka svoje jedinstvene tržišne prednosti i iskustvo kako bi realizovali ovakvu ideju i napravili luksuzne gradske letjelice.

Porše i Boing će formirati međunarodni tim stručnjaka koji će se baviti analizama potencijala letećih automobila, dok će u saradnji sa Boingovom filijalom "Aurora Flajt Sajenses" raditi i na konceptu potpuno električne gradske VTOL letjelice. Cilj prve faze jeste izrada i testiranje prototipa.

Porše je prošle godine napravio istraživanje prema kome se veliki rast tržišta vazdušne mobilnosti u gradovima, odnosno letećih automobila ili putničkih dronova, očekuje već oko 2025. godine, prenosi SEEbiz.

Ovo istraživanje kaže da će se do tada ovakvim letjelicama putnici moći da prevoze efikasnije i brže nego trenutnim konvencionalnim kopnenim sredstvima prevoza, čak i uz niže troškove i uz veću fleksibilnost.

Ostavi komentar

0/300