10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EK o slučaju "Reket": Ne komentarišemo

Region

Comments 0

EK o slučaju "Reket": Ne komentarišemo

Izvor: b92

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Evropska komisija za sada je uzdržana i ne komentariše slučaj "Reket" u Sjevernoj Makedoniji, poručila je pres služba EK za makedonsku novinsku agenciju MIA.

Podsjećanja radi, juče je donesena odluka o pritvoru šefice Specijalnog tužilaštva Katice Janeve.

Ipak, Evropska komisija naglašava da od makedonske vlasti očekuje temeljnu istragu.

"Ne komentarišemo istrage u toku. EU podsjeća da je važno da se nastavi borba sa kriminalom na visokom nivou i da se uspostavi pravna odgovornost za bilo kakav kriminal", navodi se u odgovoru Evropske komisije za MIA.

Izvori u Evropskoj komisiji, koja je odigrala značajnu ulogu u kreiranju Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji tokom pregovora u Pržinu, kažu da pažljivo prate događaje u toj zemlji oko slučaja "Reket" i da za sada nemaju jasnu sliku o tome šta se tačno događa.

"Situacija je veoma kompleksna i čekamo da dobijemo jasniju sliku i više informacija kako bismo mogli eventualno da komentarišemo", kažu diplomate u Briselu.

Rad specijalnog tužilaštva, borba protiv korupcije i organizovani kriminal su među ključnim uslovima za dobijanje datuma za pregovore sa EU, datum koji je za Sjevernu Makedoniju do sada dva puta bio odlagan.

U Briselu, kako navodi MIA, niko ne želi da komentariše da li će se i kako odraziti posljednja dešavanja na odluku o dobijanju datuma za pregovore, ali procjene su da ukoliko vlast i opozicija u Sjevernoj Makedoniji pokažu odlučnost u borbi protiv korupcije i pronađu trajno i uzajamno rješenje, datum je i dalje dostižan za tu zemlju u oktobru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR