Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Italijani objavili koliko zarađuju treneri Serije A

| Postavio/la: Bojan Šuković

Italijani objavili koliko zarađuju treneri Serije A

Italijani su poslije spiska igrača, objavili koliko zarađuju treneri Serije A.

Interesantno, drugi najplaćeniji, Alegri, ne trenira nikoga, ostao je na spisku Juventusa jer ima ugovor do 2020. po kome zarađuje 7.5 miliona eura. Novi trener Sari dobio je 5.5 miliona, pa ove sezone, šampion izdvaja za trenere oko 13 miliona neto.

Ali, to nije najviše, Inter ima najplaćenijeg trenera u Italiji, Antonija Kontea, 11 miliona, a Spaleti ima još godinu ugovora, pošto je smijenjen, sjedi kući i prima novac, 4.5 miliona, dakle više od 15 miliona, milanski klub izdvoji za dva stručnjaka. 

Anćeloti u Napulju zarađuje 5 miliona eura, a onda slijede novi trener Rome Fonseka sa 3, koliko ima i Siniša Mihajlović. 

Gasperini u Atalanti po novom ugovoru zarađuje 2.5 miliona, na 2 su Đampaolo u Milanu i Inzagi u Laciju, nešto manje 1.8 prima Macari u Torinu, dok milion eura za trenera izdvajaju Sasuolo za De Zerbija i Kaljari za iskusnog Marana.

Ostali su ispod miliona, najmanje primaju Korini iz Breše i Jurić iz Verone, po 600 000, dok je Igor Tudor na samom dnu. Čovjek koji je spasio Udineze dvije godine u nizu, sada je dobio ugovor od pola miliona godišnje.

Ostavi komentar

0/300