Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Optužnica pala poslije osam godina: Igrači Saragose i Levantea nijesu namjestili meč

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Mozzartsport.com

Optužnica pala poslije osam godina: Igrači Saragose i Levantea nijesu namjestili meč

Punih osam godina trajalo je suđenje. Osam godina stajala je sjenka sumnje nad trenerima i fudbalerima Saragose i Levantea da su namjestili utakmicu posljednjeg kola Primere u sezoni 2010/11.

I danas je ta optužnica pala. Španski sud odlučio je da 36 fudbalera dva kluba i još petorica članova stručnih štabova i uprava nisu krivi, odnosno, da ta utakmica iz maja 2011. godine nije bila namještena.

Tačnije rečeno, sud je ustanovio da nema dovoljno dokaza da je meč bio dogovoren i da samim tim ne može da optužene proglasi krivim, već ih je oslobodio bilo kakve sumnje.

„Srećan sam, zbog sebe i porodice. Od prvog dana sam imao puno povjerenje u sud“, rekao je Havijer Agire, tada trener Saragose, koji sada radi u Leganesu.

A, prema optužnici, Saragosa je platila fudbalerima Levantea 965.000 eura da podijele, samo da je puste da pobijedi u posljednjem kolu prvenstva i time izbjegne ispadanje u niži rang. Saragosa je zaista dobila tu utakmicu sa 2:1, dva gola postigao je Gabi i time se izborila za opstanak, dok je u Segundu odletio Deportivo La Korunja.

Ostavi komentar

0/300